The Last of Us Part II, İki Ülkede Yasaklandı

Beklenmedik bir gelişme değil

The Last of Us Part II üzerindeki tartışmalar devam ediyor. Nereden, nasıl bir şekilde yeni bir tartışmanın alevleneceğini kestiremiyoruz artık :) Ama duyduğumuzda çok da şaşırtmayacak haberler de geliyor oyun hakkında. Bunlardan birisi de oyunun Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve S. Arabistan’da yasaklanmasıyla ilgili.

Paylaşılan bilgilere göre, oyun "halkın değer yargılarına uygun olmadığı" için bu iki ülkede yasaklanmış durumda. Raporda doğrudan ifade edilmeyip etrafından dolanılmışsa da sonrasında gerek Reddit, gerek Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda oyunun cinsel içeriği (eşcinsellik) nedeniyle böyle bir yasaklamaya konu olduğu belirtiliyor.

Reddit’te paylaşılan yorumlardan birisinde “Overwatch’ta da eşcinsel karakter olduğunun farkındalar mı?” derken, bir diğeri ülkesinde “eşcinselliğin yasadışı olduğu ve ölüm cezasına kadar varan cezaların bulunduğunu” belirterek oyunun yasaklanmasının gerekçesine işaret ediyor.

Sonuç olarak, bu iki ülkeden oyuncuların TLoU 2’yi (en azından dijital olarak) satın almaları bu şartlar altında mümkün değil. Önümüzdeki dönemde de bu yasağın kalkması pek olası görünmüyor. Yasaklanan oyunlar listesi hazırlarken ekleyeceğimiz en güncel oyun da TLoU 2 olmuş oldu böylece. Cyberpunk 2077'de de benzer bir tablo ile karşılaşacak mıyız bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum