The Last of Us Part II, PS4’ün En Hızlı Satan Oyunu Oldu

Çok da sürpriz olmadı, değil mi?

The Last of Us Part II, Cuma günü çıkışını yaptı. Çıkış öncesinde verilen notlar üzerinden tartışıldı, çıkış sonrasında da oyun severler arasındaki tartışmalar devam ediyor. Ama bu tartışmalar, oyunun başarısını gölgelemiyor; satış verileri gayet iyi görünmekte.

Gamesindustry.biz tarafından aktarılan bilgiye göre; TLoU 2, Sony’nin bu jenerasyonda Birleşik Krallık’ta en hızlı satış yapan oyunu olmayı başardı. Bir önceki lider Uncharted 4 ile aralarında çok ciddi bir fark yok, %1 gibi bir farkla önde. Ama burada dijital satışlar hesaba katılmamış. Dolayısıyla, aslında farkın daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. İlk oyunun PS3’teki performansı ile karşılaştırıldığında ise, %76 gibi bir fark ortaya çıkıyor.

Birleşik Krallık’ta bu yılın en çok kutulu oyun satış rakamına ulaşan oyun da TLoU 2 oluyor bu performansıyla. Bir önceki lider Animal Crossing: New Horizons ile aralarında %40’lık bir fark var. Bu da ne kadar ciddi bir başarı yakaladığının işaretçisi olarak görülebilir.

Elbette bu verilerin sadece Birleşik Krallık verileri olması akıllara bazı sorular getirebilir, ama daha önceki tecrübeler dünya genelindeki satışların genel olarak ABD ve Birleşik Krallık satışlarıyla paralellik arz ettiğini gösteriyor. Yani buradan hareketle genel bir yorum yapmak çok da anlamsız değil.

Uzun lafın kısası, TLoU 2, hem inceleme notları hem de satış verileriyle Naughty Dog’un da Sony’nin de yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ne dersiniz, devam oyunu için çalışmalara başlamışlar mıdır :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum