The Last of Us Part II Sızıntıları Hacker Kaynaklı Çıktı

Görüntüleri paylaşanlar Sony veya Naughty Dog’tan değil

Geçtiğimiz günlerde The Last of Us Part II ile ilgili gayet ciddi bir sızıntı durumuyla karşı karşıya kalmıştık. Hikâyenin önemli noktalarını açığa çıkaran bu paylaşımlar, hem geliştirici ekibi hem de oyunu merakla bekleyen biz oyun severleri üzmüştü.

İlk anda, bu paylaşımların kaynağının Naughty Dog ile anlaşmazlığa düşen bir çalışan olduğu yönünde iddialar söz konusuydu. Oynanıştan kesitler, ara sahneler, geliştirici menüleri paylaşılmıştı ve bu da ilk iddiayı makul kılmaktaydı. Ancak paylaşılan son bilgilerden, durumun böyle olmadığı anlaşılıyor.

Sony’den aktarılan bilgilere göre, paylaşımları yapan kişiler tespit edilmiş durumda ve bunlar ne Sony Interactive Entertainment ne de Naughty Dog ile irtibatlı kişiler.

Jason Schreier, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hackerlar tarafından bir başka Naughty Dog oyununun yamasında bir güvenlik açığı bulunarak ND sunucularına erişim sağlandığını söylüyor. Dolayısıyla, hackerlar sunuculardaki TLoU 2 ile ilgili dosyaları alıp paylaşmışlar.

Schreier, bu dosyaların oyunun erken bir versiyonuna ait olduğunu da ekliyor. Ancak yine de bu durum, olayın tatsızlığını azaltmak için yeterli değil. Sonuçta hikâyede esaslı bir değişim yapılmış olması ihtimali çok ama çok düşük. Haliyle, oyunu oynamadan önce ciddi bir spoiler yemek istemeyenler internette dolanan videolardan ve bilgilerden uzak dursalar iyi olur.

YORUMLAR
mserhatsari
4 Mayıs 2020 15:58

Fragmanlarda olmayan goruntuyu kapaga koymaniz da bayagi zekice olmus.

Decypher
mserhatsari
4 Mayıs 2020 17:43

O eski bir görsel yalnız, en son ertelemeden sonra yayınlanan yeni ekran görüntülerinden birisi :) Orijinalinin alt köşesinde Captured From PS4 Pro ibaresi de var hatta.

mserhatsari
Decypher
5 Mayıs 2020 03:25

Hikaye fragmanlarindan sonra oyunlara dair icerikleri takip etmemeye calistigim icin bundan haberim yoktu. Ozur dilerim.


Parolamı Unuttum