The Last of Us PC Versiyonu Bekleneni Veremedi, Steam Puanları Çakıldı

Hiç yakıştı mı?

The Last of Us Part 1'in merakla beklenen PC versiyonu çıktı ve Sony portlarında hiç alışık olmadığımız bir durumla karşılaştık: oyunun PC versiyonunun performansı oyuncular tarafından yerde yere vuruldu ve bu satırları yazdığım sırada Steam incelemelerindeki puanı 5621 incelemede %33 olumlu ile Çoğunlukla Olumsuz durumunda.

Oyunun PC portunu Naughty Dog ve Iron Galaxy yapmış görünüyordu ama sonrasında Iron Galaxy'nin pek de dahil olmadığına dair iddialar ortaya atıldı. Eğer bu doğruysa oyunun PC portunun başarısızlığı Naughty Dog kaynaklı demektir.

Steam sayfasındaki İncelemeler kısmına girerseniz oyunun optimizasyonunun ne kadar kötü olduğuna, kuvvetli sistemlerde bile oyunu adam gibi oynatamadığına dair çok sayıda eleştiri okuyabilirsiniz.

Naughty Dog, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada "The Last of Us Part I PC oyuncuları, kaygılarınızı duyduk ve ekibimiz raporladığınız hataları aktif olarak araştırıyor. Sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz, ekibimiz şu an güncellemeleri önceliğe almış durumda ve gelecek yamalarla sorunlar çözülecek" dedi.

The Last of Us Part 1 PC performance - Please Wait

Normalde 3 Mart'ta çıkması beklenen oyun "oyunu daha iyi hale getirmek" için 28 Mart'a ertelenmişti. Bunca hatanın ve optimizasyon sorununun nasıl gözden kaçmış olabileceği ise muamma.

Eğer siz de The Last of Us Part 1'i bekleyenlerdenseniz yamalarla oyun oynanabilir hale getirilene kadar bekleyin, boşu boşuna sinirinizi bozmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum