The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 Önümüzdeki Yıl Çıkabilir

Kimileri erken diyor, kimileri tam vakti…

Malumunuz E3 2019'da Nintendo’dan önemli bir duyuru gelmiş, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 için çalışmaların devam etmekte olduğu ilan edilmişti. Fazlaca bir detay paylaşılmadı gerçi ama bu duyuru bile hayranlarını sevindirmeye yetti.


Daha önce de benzer şekilde sızıntı haberler aktaran Sabi rumuzlu Twitter kullanıcısı, paylaştığı mesajda; Botw 2’nin planlanan çıkış tarihinin 2020 olduğunu, ancak Zelda oyunlarının genelde ertelenmek gibi bir geleneğinin bulunduğunu söylüyor. Tabii bu çok yuvarlak bir ifade, “2020’de çıkar ama çıkmayabilir de” desem herhalde beni pek ciddiye almazsınız :) Ancak sonrasında bunun spekülasyon olmadığını, mevcut plana dayanarak bu şekilde söylediğini belirtiyor. 2020 tarihinin şu an için kabul edilen çıkış tarihi olup olmadığıyla ilgili ısrarlı soruya da olumlu yanıt veriyor.

Kimilerine göre bu erken bir tarih. Zira bir önceki oyun 2017’de çıkmıştı. Breath of the Wild ile bir önceki oyun arasında 6, onunla bir önceki oyun olan Twilight Princess arasında da 5 yıl gibi bir süre var. Buradan hareketle 3 yılın kısa bir süre olduğunu düşünüyorlar bu fikri savunanlar.

Öte yandan, Ocarina of Time, Majora’s Mask ve Wind Waker arasında ikişer yıllık süreler söz konusu. Bir de buna Breath of the Wild ile ikinci oyununun aynı oyun motorunu ve pek çok ortak nesneyi kullanacağı görüşü eklendiğinde 2020 makul bir tarih olarak değerlendiriliyor.

Resmi bir açıklama gelene kadar bunların tamamı varsayımdan ibaret kalacak. Özellikle E3 2019 ile ilgili olarak paylaştığı sızıntı bilgiler nedeniyle ciddiye alınan Sabi de zaten bu sızıntı haberine temkinli yaklaşılmasının yerinde olacağının altını çiziyor. Sonuçta ilan edilmeyen her tarih değişebilir, hatta son örneklerde gördüğümüz üzere ilan edilen tarihler de bir anda değişebilir :) Nintendo’dan gelecek duyuruyu bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
14 Kasım 2019 10:46

Önce Bayonetta 3 ve Pikmin 4 çıksın, Zelda bekleyebilir. Metroid Prime 4 de Zelda'dan sonra çıkar herhalde.

Parolamı Unuttum