The Long Dark Da GeForce Now’dan Ayrılan Oyunlar Kervanına Katıldı

Zaten hiç katılmamış :)

Activision ve Bethesda oyunlarının GeForce Now’dan ayrılmalarının ardından bir ayrılık haberi de The Long Dark’tan geldi. Oyunun geliştiricilerinden Raphael van Lierop’un twitter hesabından paylaştığı mesajla, oyunun zaten hiç GeForce Now’da yer almaması gerektiğini anlamış oluyoruz.

Lierop, söz konusu paylaşımında oyunun artık GeForce Now’da yer almamasından dolayı hoşnutsuz olanlar için üzüldüğünü belirtirken, Nvidia’nın oyunu GeForce Now’a dahil etmek için yapımcı ekip ile herhangi bir iletişim kurmadığını, dolayısıyla kendilerinin de oyunun buradan kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etmiş. Oyunseverlerin şikayetlerinin de haliyle Nvidia’ya iletilmesi gerektiğini söylemiş.

“Geliştiriciler oyunlarının nerede yer alacağını kontrol edebilmeli” diyerek de noktalamış mesajını. Çok da haksız sayılmazlar tabii.

GeForce Now’dan ayrılışlar bundan sonra da devam eder mi, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
sSnake
3 Mart 2020 18:25

@creepylord Geliştiriciler muhtemelen şöyle düşünüyor; Ortada bir stream servisi var (teknik detayları ve nasıl çalıştığı umurlarında değil) ve kendi oyunları üzerinden bu servise kullanıcı çekip para kazanan piyasa devi bir marka var.

Sonuç; Hop birader, oyunum ile kazanç sağladığın servisten çıkar bizi.

creepylord
3 Mart 2020 09:23

Benim anlamadığım, biz bir bilgisayar kiralıyoruz neticede. Gelen yetki kodu vs ile istediğim cihazdan oynayabildiğimi öne sürüp övünmüyormu bu DRM yazılımları. Hesap benim, oyunlar da benim. Parasını ödemiş sahip olmuşum. GeForce Now Steam yada Epic gibi bi platform değil ki yahu. Oyunları bir yerde yer almıyor, ben aynı kendi bilgisayarımda oynadığım gibi başka bir bilgisayara internet üzerinden bağlanıp oyun oynayacam lan alt tarafı. Ne tatava yaptılar. Bunların altından Stadia çıkacakmış gibi bir his var içimde. Hatta Activision'ın yüksek ihtimalle derdi oydu da ayrıldı. Ne güzel cod oynuyorduk.

yusufulas
creepylord
3 Mart 2020 11:56

Bu kısımda ben de “Geliştiriciler oyunlarının nerede yer alacağını kontrol edebilmeli” bu söze hakl veremiyorum. Oyun benim geliştiriciye ne hangi bilgisayara nasıl ulaşıp oynadığımdan! Seninde dediğin gibi hepsi Stadia hevesi ve para koparma çabası.


Parolamı Unuttum