The Lord of the Rings: Return to Moria'nın Yapımı Tamamlandı

Gone gold değil, gone mithril

Bağımsız geliştirici Free Range Games ve yayıncı North Beach Games, co-op hayatta kalma zanaatkârlık oyunu The Lord of the Rings: Return to Moria'nın yapımının tamamen tamamlandığını ve 24 Ekim'de Epic Games Store üzerinden PC oyuncularıyla buluşacağını duyurdu. Oyunun PlayStation 5 versiyonu ise erteleme gördü, fiziksel kopyayla aynı gün, yani 5 Aralık'ta çıkacak. Xbox Series versiyonu ise 2024 başlarında.

Geliştirici ekip bir süre önce kendi benzersiz Cüce karakterlerini yaratmalarına ve özelleştirmelerine olanak tanıyan oyun içi Dwarf Creator'a ilk bakışı paylamıştı. Cüce Yaratıcısı, oyunculara sakal ve saç, aksesuar ve takılar, yüz özellikleri, dövmeler, yara izleri, vücut tipi ve hatta Cücenin kökeni, sesi ve kişilik tipi için farklı seçenekler de dahil olmak üzere pek çok özelleştirme seçeneği sunacak.

John Rhys-Davies'in seslendirdiği Lord Gimli Lockbearer tarafından Misty Mountains'e çağrılan oyuncular, ayaklarının altındaki derinliklerde yer alan Cüce anayurdu Moria'nın—Khazad-dûm veya Dwarrowdelf olarak da bilinir—kayıp hazinelerini geri almakla görevli bir Cüce grubunun kontrolünü ele alır. Moria Madenleri'nin derinliklerine inip hazineleri geri alacakları bu görev cesaret gerektirecek.

Yöntemsel olarak oluşturulan Cüce diyarı Moria'da geçen hiçbir iki macera birbirinin aynısı olmayacak ve her bir keşif tek oyunculu ya da yol arkadaşlarıyla çevrimiçi olarak oynanabilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum