The Outer Worlds’ün Yükleme Ekranlarında Bile Hikaye Var

Yazıyooor, yazıyooor!

Malum sitenin malum kapak haberleri olsun, bazen çok merak ettiğimiz oyunlar hakkında bir sürü incik cıncık öğrenebiliyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde de The Outer Worlds hakkında yepisyeni, merak uyandırıcı bir sürü bilgi edindik. Bunlardan sonuncusuysa yükleme ekranları ve oyunda karşılaşacağımız gazeteler, filmler vs hakkında.

Obdisian'den Leonard Boyarsky ve oyunun sanat yönetmeni Daniel Alpert, Game Informer’a verdikleri özel bir röportajda The Outer Worlds’ün yükleme ekranlarının bile seçimlerimize göre değişeceğini açıkladılar. Bildiğiniz gibi oyunda iki gezegen olacak (birinin adı Terra, diğerininki Monarch’mış bu arada) ve her ikisi de devasa koloni şirketleri tarafından yönetilecek. The Outer Worlds’ün hikâyesi de az çok bu şirketlerin etrafında şekilleniyor zaten. Oyuncu olarak bir görevi tamamladığımızda eğer şirketlerin hoşuna giden bir şey yaparsak yükleme ekranında bir gazete sayfası göreceğiz ve manşeti “Hain asiler gizemli bir kahraman tarafından yok edildi!” gibi bir şey olacak. Ama eğer şirketin çıkarlarına ters düşen bir karar verirsek o zaman da bizi karalayan, bir cani gibi gösteren gazete başlıkları göreceğiz ara ekranlarda: “Gizemli yabancı yaşam biçimimizi tehdit ediyor!

outer-worlds-001

Sınırda mucize!

outer-worlds-002

Sınırda dehşet!

Buna ek olarak, oyundaki iki gezegenin halkı da birbirinden hoşlanmayacak ve sürekli olarak diğer gezegenin neden daha kötü bir yer olduğuyla ilgili propagandalar yapacaklarmış. Hatta bu tür filmler çekip satarak zengin olan bir stüdyo bile varmış oyunda.

outer-worlds-003

Film afişlerinden biri

The Outer Worlds’teki mekânların tasarımları için Vahşi Batı zamanlarındaki sınır kasabalarından ilham alınmış. Çünkü oyunların geçtiği gezegenler tam olarak bu, bilinmeyen topraklardaki bir sınır kasabası. Eğer oyundaki zırhları, yaratıkları ve lazer silahlarını çıkarırsanız elde edeceğiniz atmosfer bir Vahşi Batı kasabasıyla aynı.

The Outer Worlds bu yıl içerisinde ÇIKSIN ARTIK!!... öhöm… PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum