The Simpsons Rekorlarına Yenisini Ekledi

Baya da önemli bir rekor hani...

Amerika'nın en uzun soluklu animasyon dizisi olan The Simpsons başarılar hanesine bir yenisini daha ekledi. Böylece Amerikan televizyon tarihine adını yazdırmayı başardı.

Fox'un en bilindik işlerinden biri olan The Simpsons yayın hayatına 17 Aralık 1989‘da başladı. Bu sene de 29. sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Bu veriler bile başlı başına oldukça etkileyici. Fakat geçtiğimiz pazar ekrana gelen Forgive and Regret isimli bölümle birlikte The Simpsons yeni bir rekora imza attı. 636'ıncı bölümüyle seyirci karşısına çıktı. 635 bölümüyle Amerikan televizyonunun en uzun soluklu dizisi Gunsmoke'u zirveden indirdi. 

Amerikan televizyonunda bu kadar uzun süre yayında kalmak ve 600 küsür bölümle ekrana gelmek neredeyse imkansız. Özellikle akşam saatleri diziler arasında öyle yoğun bir rekabet söz konusu ki kimi zaman çok sevdiğimiz, ilgiyle takip ettiğimiz diziler iptal edilebiliyor. Buna rağmen The Simpsons tam 29 sezondur devam ediyor. Bu önemli başarı sayesinde de Amerikan televizyon tarihine geçmeyi başardı.

Türkiye'de yaşayan bir izleyici olarak aslında 636 bölüm çok şaşırtıcı gelmeyebilir. Aksine bizde bin bölümdür devam eden pek çok gündüz dizisi mevcut. Öte yandan anime kategorisinde One Piece gibi demişbaşlar söz konusu. Fakat bu rekorun Amerikan televizyonuna özgü olduğunu ve sadece senaryoya sahip yapımları kapsadığını unutmamak gerekiyor. Yani senelerce devam eden yarışmalar ve programlar da kategori dışı kalıyor. 

The Simpsons'ın rekoru ele geçirdiği gün Gunsmoke'a gönderme yaptığı açılışını da hemen aşağıda bulabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum