The Sinking City, Steam'e Geri Döndü

Fakat davalar hala sonuçlanmadı

Büyük bir merak ile beklenen fakat bekleneni veremeyip tarihin tozlu raflarına karışan The Sinking City, geliştiricisi ve dağıtıcı arasında çıkan kavga ile gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında geliştirici Frogwares'in, geliştirme sürecinde finansal anlamda destek olmadığı ve verdiği sözleri tutmadığı gerkçesi ile dağıtıcısı Nacon'a açtığı dava son aşamasına geldi.

HP Lovecraft evreninde geçen bir dedektiflik oyunu olan The Sinking City, eskiden Bigben Interactive adı ile anılan Nacon tarafından dağıtılıyor. Ağustos ayında gelen bu iddiaları reddeden Nacon, Frogwares'i kendilerini kamuoyunun gözünde küçültmeye çalıştığını açıklamıştı.

Fransız mahkemelerce görülen davanın son noktası henüz koyulmamış olsa da Nacon'un yaptığı açıklamaya göre dağıtıcı galibiyete oldukça yakın. Dağıtıcının açıklamasına göre mahkemeler, Frogwares'i "dayanaktan yoksun" şekilde kontratını sonlandırmaktan suçlu bulmuş durumda.

Bu karar doğrultusunda The Sinking City ve DLC'lerinin tamamı Steam'e geri döndü. Fakat Nacon'un yaptığı açıklamaya göre oyunun ve ek içeriklerin bazı parçalarında eksiklikler olabilir. Dağıtıcı bu noktada şikayetlerin direkt olarak Frogwares'e iletilmesi gerektiğini de ifade etmiş.

YORUMLAR
sSnake
6 Ocak 2021 12:13

Çok acı bir şey oyunu kendin geliştir yayıncı gelip tamamen elinden alsın ve erişimini engellesin. Yayıncının da vicdanlısına denk gelmek mühim olay.

Haberinize göre Nacon davada galibiyete yakın ve oyunu tekrar piyasaya süren Nacon ancak Steam'de listelenen sayfada hem gelşitirici ham de yayıncı Frogwares olarak görülmekte.

Aha oyun satıştan tekrar kaldırılmış.

Parolamı Unuttum