The Watchmaker'ın İlk Trailer'ı Yayınlandı

Who watches the Watchmaker?

İlginç bağımsız yapımları seven oyuncular, hadi gene yaşadınız. The Watchmaker isimli bulmaca - macera oyununun ilk trailer'ı yayınlandı. Bu videodan gördüğümüz kadarıyla ve yapımcıların açıklamalarına göre elimizde olan bilgiler şöyle:

Oyun; kocaman bir saat kulesinin içinde geçiyor ve bizim yönettiğimiz karakter, bu kuleyi korumaktan sorumlu Alexander isimli bir adam. Alexander'ın her günkü rutin işi kulenin içersindeki saat mekanizmalarını yağlamak, onarmak ve düzgün çalışıyor olmalarını sağlamak. Fakat bir sabah uyandığında, birinin onun kıymetli saatini sabote etmiş olduğunu fark eder. Artık zaman onun için aşırı hızlı akmaktadır. Artık saatini onarması için çok kısa bir vakti kalmıştır.

Bu Steampunk evren içerisinde, Alexander'ı uykusundan uyandıran ve serüveni boyunca ona eşlik edecek Watchmaker'a ait olduğu sanılan bir ses olacak. Ayrıca hikayenin bazı yerlerinde manyetik eldivenler ve zaman bombaları gibi teknolojik aletler kullanarak ilerleyeceğiz.

The Watchmaker'ın bence en ilginç yanı, zaman kavramını oynanışın içerisine çok hoş oyun mekanikleri şeklinde yedirebilmesi olmuş. Misal: oyunda zaman kaynak olarak kullanılıyor ve karakterimizin herhangi bir can göstergesi yok. Yaşlandıkça canı azalıyor. Ve biz zaman topladıkça karakterimizi gençleştiriyoruz. Sağlık pakedi toplamak yerine zaman topluyoruz ve karakterimizin canı azaldıkça bu onun yüzünün, duruşunun, hareketlerinin yaşlanması ile bize aktarılıyor.

Yapımcıların belirttiğine oyun bize çevresel bulmacalar sunacak. Hikaye saat kulesini keşfetmek üzerine kurulu olacak ve biz keşfettikçe, bulmacaları çözdükçe gizemli Watchmaker karakterinin arkasındaki gerçeğe daha da çok yaklaşacağız.

Oyunda 5 farklı Steampunk olarak tasarlanmış mekan bulunacak. Oynanış platform aksiyonuna ve boss savaşlarına dayalı olacak. Trailer'ı izlerken, Alexander'ın dişliler arasında zıplarken düşmesini ve sonrasında zamanı geri alarak kurtulmasını görmek bana Prince of Persia: Sands of the Time'ı hatırlattı. Açıkçası azıcık nostalji oldu benim için diyebilirim :)

The WatchmakerPC, PS4, Xbox One için 2017'ninikinci çeyreğinde çıkacak. Önümüzdeki Gamescom fuarında ise oynanabilir bir demosu stantlarda yerini alacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum