The Whispered World’ün Beklenen Devamı Silence’tan Çıkış Videosu

Eski dostlar, yeni macera

Alman asıllı bağımsız macera oyunu stüdyosu Daedalic Entertainment’la inişli çıkışlı bir ilişkimiz var. Mesela The Dark Eye: Chains of Satinav ile devamı Memoria’yı çok sevmeme rağmen Deponia serisi veya Edna&Harvey gibi oyunlarıyla aram hiç barışmadı.

Çok istememe rağmen firmanın bir türlü sevemediğim oyunlarından biri de The Whispered World’tü. Spot gibi şirin bir karaktere sahip olsa da bulmacalarının aşırı mantıksızlığı saçımı başımı yoldurmuştu zamanında. İşte o oyunun devamı geliyor şimdi de: Silence.

Bombardıman uçaklarından kaçmak için bir sığınağa giren Noah ve küçük kız kardeşi Renie kendilerini bir anda Silence adlı fantastik diyarda buluverirler. Ama işler burada da hiç iyi gitmemekte, karanlık yaratıkları kasabaları talan etmektedir.

The Whispered World’teki depresif palyaçomuz Sadwick ve şekil değiştiren tırtılımız Spot’un da boy gösterdiği oyunun grafikleri ve mekân tasarımları gerçekten de harika görünüyor. Memoria’da da bu açıdan çok iyi iş çıkaran Daedalic ekibi yine kendilerini aşmış.

Silence sadece 1 gün sonra, 15 Kasım’da PC (Steam), PS4 ve Xbox One için çıkmış olacak. Hatta oyunun demosu da yayınlandı. Denemek isterseniz bir göz atın derim.

İlk oyunu oynamadıysanız ama merak ediyorsanız The Whispered World Special Edition’ı içeren Daedalic Adventure paketinin şu anda Steam’de 7,75 TL olduğunu belirteyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum