The Witcher 3'te Oyunlardaki Kopya Korumalarına Laf Sokuluyor

DRM'i Aşma Yöntemleri

CD Projekt RED'i sevmemizin başlıca nedenlerinden biri de DRM dediğimiz kopya koruma sistemlerine olan yaklaşımları. Geçenlerde bundan tekrar bir söz etmişlerdi hatta.

The Witcher 3'te bulunan, SilentAssassn87 isimli bir oyuncunun bulup Kotaku'ya yolladığı ve oradan ünlenen bir kitap da bu konu hakkında.

Bire bir çevirmeyeyim ama aşağı yukarı yazanlar şöyle: "Defensive Regulatory Magicon (kısaca DRM) en efekif ve kırılması en zor savunma mekanizmasıdır. Savunulması istenen yere yerleştirilir, girmeye çalışan şahsın vücuduna bir enerji yollar ve onun giriş izinlerine sahip olup olmadığını denetler. Sonuç olarak bölgeye girmeyi umabilecek tek izinsiz bireyler mimic'ler olabilir.

Dolayısıyla DRM son derece etkili ve kırılamaz bir güvenlik önemidir ama Gottfried's Omni-opening Grimore (kısaca GOG)'a sahip olacak kadar şanslıysanız buranın anahtarı elinizde demektir. İlerleyen sayfalarda DRM'i pasifize etme ya da daha iyisi tamamen es geçme yöntemleri anlatılacaktır..."

Gördüğünüz gibi CD Projekt RED, bir yandan kırılamaz olmadığı malumunuz olan DRM'leri tiye almış bir yandan da kendi DRM olmayan oyunlar sattıkları siteleri GOG'un da reklamını yapmaktan geri kalmamış ^_^

Metnin tamamını da aşağıdan okuyabilirsiniz (üstüne tıklarsanız görsel büyüyecektir):

witcher-3-drm-big1-1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum