The Witcher Dizisinde Ana Karakterin Ciri Olması Düşünülmüş

Sonra da iyi ki vazgeçilmiş

20 Aralık'ta Netflix ekranlarına kilitlenmemizi sağlayacak olan The Witcher dizisi, meğer dizinin yürütücüsü Lauren Hissrich'in orijinal planlarından daha farklı bir dizi olacakmış. Çünkü Hissrich ilk başta dizinin Ciri'ye odaklanmasını ve Ciri'nin ağzından anlatılmasını düşünmüş.

Serinin beşinci kitabı olan Gölün Hanımı baz alınmış bu düşünce için, ama Hissrich senaryoyu yazmaya başladığında Geralt'ı ve onun dünyaya bakışını pek de yansıtamadığını görmüş. Bunun üzerine birkaç versiyon üzerinde daha çalışmış, o yüzden de dizinin yazımı uzun sürmüş.

Nihayetinde hem Geralt'a, hem Ciri'ye, hem de Yennefer'a yeterince odaklanabilecek bir hikaye çıkarmışlar ortaya. Bunda da özellikle ilk iki kitap olan Son Dilek ve Kader Kılıcı'ndan faydalanmışlar, ama bu kitaplarda olmayan, Netflix dizisine özel olacak da bazı kısımlar olacakmış.

Dizinin ana kahramanı elbette Geralt ama Ciri ve Yennefer da haliyle büyük rol oynayacaklar. Aslında bu ilk dizinin Geralt dışında bir karaktere odaklanması zaten saçma olurdu, o düşünceyi ileride yan dizilere yansıtabilirler belki.

The Witcher Dizisinden 3 Karakter Tanıtım Videosu Yayınlandı

Hissrich dizideki yolları Geralt'la keşişmeden önce Ciri ve Yennefer'ı tanımaya başlayacağımızı söylüyor, bunun da sebebini kitaplarda tüm karakterlerle Geralt aracılığıyla tanışıyor olmamız ve onları Geralt'ın perspektifinden görüyor olmasıymış. Halbuki Hissrich bu karakterlerle bizim tanışmamızı, Ciri'nin veya Yennefer'in kim olduğunu bizim anlamamızı istiyormuş.

Bakalım bu sözlerin diziye yansımış hali ne olacak, merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum