The Witcher'ı İzleyen Oyunlara Geri Dönüyor!

Son yılların en yüksek oyuncu rakamları

Netflix'in The Witcher dizisi çıkış yaptığı günden beri gündemden düşmüyor. Oyuncuların pek çoğu da dizinin ardından Witcher oyunlarına geri dönüş yapmış durumda. Öyle ki Witcher serisinin tamamı şimdilerde son yılların en yüksek oyuncu rakamlarına ev sahipliği yapıyor.

Witcher serisinin ilk oyunu 2015 yılından beri gördüğü en yüksek rakama ulaşarak 6250 eşzamanlı oyuncu rakamına ulaşmış durumda. Witcher 2: Assassins of Kings de 3500 eşzamanlı oyuncu ile 2016 yılından beri yakaladığı en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısına erişti.

Fakat asıl yükseliş, serinin en sevilen oyunu Witcher 3: Wild Hunt'ta yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde tam 50.000 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşan oyun, neredeyse ilk günlerini andırmayan rakamlar ile dikkat çekiyor. Satırları yazdığım esnada tam 30.000 kişinin hala oyunda olduğunu da belirtelim.

PlayTracker ekibi ise bu ay içerisinde açık dünya RYO oyunlarını tercih eden oyuncu sayısının tam bir milyon kişi yükseldiğini gözlemlemiş. Çıkış yaptığı günden beri oldukça popüler olan Witcher serisinin yazarı Andrzej Sapkowski ve CD Projekt Red ekibinin tekrar el sıkışması da bu ilgiyi artırmış gibi görünüyor.

Tabi ki Steam kış indirimlerinin bu durumdaki payını da unutmamak gerek. 

YORUMLAR
Akcan
24 Aralık 2019 17:19

triss i yenneferi dizide gören , unutmak için oyuna geri dönüyor normal :D

sSnake
Akcan
24 Aralık 2019 18:46

Çok yerinde bir tespit.


Parolamı Unuttum