This War Of Mine’dan Esinlenen Yerli Kısa Film: Benim Savaşım

Savaş sadece askerler arasında yaşanmıyor

Yurtdışında örneklerini sıkça gördüğümüz oyunlardan esinlenen kısa filmlere ülkemizden de bir örnek katıldı. İsminin de çağrıştırdığı üzere This War of Mine’dan esinlenen Benim Savaşım; yarı-profesyonel bir uyarlama. İzlediğinizde sizin de zihninizde oyundan sahneler canlanacak mı bakalım:

Daha Değil adlı ekip, oyundaki atmosferi ellerinden geldiğince filme de aktarmaya çalışmışlar. Oyun içi müziklerden de istifade etmişler bu uyarlamada. Seslendirmeler Türkçe; altyazı seçenekleri ise İngilizce, İspanyolca, Rusça, Almanca ve Lehçe olarak sunulmuş.

Başrollerinde Ayça Akyavuz, Natali Turaç ve Sancar Çidem’in yer aldığı filmin yönetmenliğini Eran Küçük, görüntü yönetmenliğini ise Ahmet Ilgaz yampış. Önemli bir detayın da altını çizelim, oyunun yapımcısı 11 Bit Studios’un da katkıları ve destekleriyle hayata geçirilmiş bu proje.

Ülkemizde bu tür çalışmaların artması dilekleriyle paylaşmış olayım. Ne dersiniz, ileride hangi oyunların uyarlamalarını görebiliriz, sizin adaylarınız hangileri? Yorumlarınızı bekleriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum