THQ Nordic, IP Alımlarına Alone in the Dark ve Act of War İle Devam Ediyor

THQ Nordic, IP'lere doyamadı...

THQ Nordic, sahip olduğu oyun fikri mülklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak Alone in the Dark ve Act of War da bu listeye dahil oldu. Dün itibariyle yapılan açıklamada Atari ile anlaşmanın tamamlandığı duyuruldu.

1992 yılında çıkan Alone in the Dark, ilk 3D korku oyunlarından birisi olarak kabul ediliyor. Seride bugüne kadar 6 (+1 olarak Jak in the Dark da bu gruba dahil edilebilir) oyun çıkmış durumda. Başlangıçta Lovecraft hikayelerinden esinlenen seri, zamanla voodoo ve Vahşi Batı temalarıyla hikayeyi çeşitlendirme yoluna gitti. Serinin ilk 3 oyunu sevilirken, sonraki yapımlar beğenilmedi. Özellikle son oyun çok olumsuz tepkiler almış durumda. Bu oyunun serinin bir parçası sayılmaması gerektiğini savunanlar dahi var. Oyunlara dayanan iki film de yapıldı, ama onların da talihi serinin son oyunları gibiydi; beğenilmediler, hatta yok sayılıyorlar.

Act of War ise, 2005 yılında çıkan gerçek zamanlı strateji türünde bir oyundu. Yakın gelecekte (Oyunun 10 Mayıs Çarşamba günü başlamasından hareketle 2017 veya 2023 yılında geçtiğine ilişkin tahminler yapılmıştı çıktığı dönemde) petrol fiyatlarındaki artış, ABD'deki ekonomik kriz ve Londra'da toplanacak Dünya Enerji Forumu'ndan hemen önce Houston'da gerçekleştirilen bir terörist saldırı ile başlayan oyunda, seçkin bir özel birimi yönetiyor ve Dünya Enerji Forumu'nun güvenliğini sağlamaya çalışıyordunuz. Sonrasında da saldırılar ve saldırılara verilen yanıtlar ile devam ediyordu oyun. Oyun çıktığı dönemde olumlu değerlendirmeler almış ve takip eden yıl bir ek paketi yayınlanmıştı. Yapımcısı Eugen Systems'in 2015 yılında çıkarttığı ve Act of War'un ruhani takipçisi olduğu kabul edilen Act of Aggression ise aynı düzeyde ilgiyle karşılanmamıştı.

THQ Nordic'ten her iki seriyi de canlandıracak sihirli bir dokunuş bekliyoruz. Bakalım bu beklentimizin karşılık bulup bulmadığını görmek için bekleyişimiz ne kadar sürecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum