THQ Nordic Şimdi De The Raven Remastered İle Karşımıza Çıkıyor

Belki sevenleri vardır

Görünüşe göre THQ Nordic kataloğundaki eski oyunları bir bir remastered halleriyle tekrar piyasaya sürmeye karar vermiş. Geçtiğimiz ay yayınlanan Black Mirror'ın ardından sıradaki oyun The Raven: Legacy of a Master Thief. Oyunun Remastered versiyonu 13 Mart'ta PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.

Remastered versiyonunun geliştiricisi yine Black Mirror'da olduğu gibi KING Art. Remastered versiyonun ismi orijinaline göre daha kısa tutulmuş ve oyunda yenilenen animasyonlar, aydınlatmalar ve saç efektlerine ek olarak daha önce oyunda bulunmayan Fransızca, İspanyolca ve Çince altyazılar da bulunacakmış (bu kısmı pek bizi ilgilendirmiyor aslında).

The Raven aslında bir üçlemeydi. The Eye of the Sphinx, Ancestry of Lies ve A Murder of Ravens ismindeki üç oyunun ardından KING Art hepsini bir araya toplayarak Legacy of a Master Thief ismi altında tek oyun olarak sunmuştu. Daha önce oyunu incelediğim için beklentilerimi düşük tutabiliyorum, oyunun ilk bölümü gayet iyi olmasına rağmen ikinci ve üçüncü bölümde ciddi kalite kaybı vardı. Hatta üçüncü oyun gerçek bir hayal kırıklığıydı ve o yüzden incelememi "eğer sıkı bir adventure sever değilseniz bence bırakın The Raven yalnızca ismini duyup merak ettiğiniz bir oyun olarak kalsın" sözleriyle bitirerek oyuna 6 vermiştim.

Remastered versiyondan pek umutlu olmamamın bir diğer sebebi ise Black Mirror. Tesadüfe bakın ki onu da dergimizin Ocak sayısında incelemiştim ve feci kontrollerinden kötü kamera açılarına, değiştirilen oynanış mekaniklerinden kırpılan kısımlara kadar bayağı bir yerden yere vurdum. Bir reboot olarak kesinlikle başarısız bir oyundu, KING Art gibi The Book of Unwritten Tales gibi muhteşem bir seriye imza atan bir stüdyodan kesinlikle beklemeyeceğim bir hayal kırıklığıydı. Dolayısıyla aynı vizyonsuzluğu devam ettirdikleri taktirde zaten pek başarılı bir oyun olmayan The Raven'dan da pek bir şey beklememek lazım.

Oyunun duyuru fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum