THQ Nordic, Önemli Bir Stüdyoyu Daha Bünyesine Kattı

THQ Nordic'in ağına bu sefer piranha takıldı

Geçtiğimiz dönemlerde pek çok habere konu yaptık THQ Nordic'in IP ve stüdyo satın alımlarını. Ellerindeki oyun portföyünü oldukça geliştirdiler, herhalde hemen hemen her tarzdan bir oyunun haklarına sahip olsalar gerek :) Duracakmış gibi görünmüyor kendileri, yeni bir stüdyo satın alım haberi ile karşımızdalar.

THQ Nordic'in bünyesine kattığı yeni stüdyo, Gothic ve Risen gibi oyunların geliştiricisi Piranha Bytes oldu. Anlaşmaya göre THQ, sadece stüdyonun değil, stüdyo tarafından geliştirilen oyun serilerinin haklarının da sahibi. Zaten oyunların büyük bir kısmı THQ tarafından dağıtımcılığı yapılan oyunlar; bundan sonra da aynı şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Satın alma sonrasında Piranha Bytes'ın ciddi bir tarz değişikliğine gitmesi beklenmiyor, yine RYO yapmaya devam edecekler. Tabii bu sefer THQ'nun sağladığı finansal ve operasyonel katkılarla.THQ'nun elindeki IP'leri olabildiğince devam ettirmek niyetinde olduğu biliniyor. Dolayısıyla yeni Gothic veya Risen oyunlarının geliştirilmeye devam etmesi mümkün Piranha Bytes tarafından. Veya vites büyütüp daha büyük çaplı bir ryo ile de çıkabilirler karşımıza, kim bilir...

Bakalım THQ Nordic'in bu satın alımları ne zaman son bulacak (ya da bulacak mı) ve belki oyuncular için daha önemlisi, satın alınan stüdyoların yeni oyunlarını ne zaman duyacağız. Merakla bekliyoruz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Kaan
23 Mayıs 2019 15:55

THQ alman oyun sektörü için mesih gibi birşey oldu. Piranha bytes o kadar emeğine rağmen almanya sınırlarını bir türlü geçememişti. THQ sayesinde muhtemelen geçer. Global pazara adım atar.

waltran
23 Mayıs 2019 13:18

thq nordic güzel geliyor, yolları açık olsun.microtransaction, game as service batağına felan düşmezler umarım.

Parolamı Unuttum