Tim Sweeney, Epic Games Store'un Exclusive Peşinde Koşmama Şartını Açıkladı

Tim Sweeney, topu Valve'ın kucağına bırakıverdi

Son dönemin en hararetli tartışmaları oyunların Epic veya Steam arasında yaptıkları tercihlerden kaynaklanıyor ve biz oyuncular da kendimizi sürekli olan bu tartışmaların içinde, taraf tutarken buluyoruz. İşte bu konuda gerçekten de ilginç bir gelişme yaşandı ve Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney, Twitter üzerinden Epic Games Store'un exclusive anlaşmalar peşinde koşmayı bırakmak için şartını açıkladı.

Sweeney'in tweeti şu şekilde:

Yani diyor ki, "eğer Steam geliştirici ve yayıncılara, ciddi şartlar öne sürmeden kalıcı olarak %88 gelir payı vermeye başlarsa biz de hızlıca exclusive anlaşmalarından çekilir ve hatta kendi oyunlarımızı Steam'e koymayı bile düşünürüz. Sweeney mesajının devamındaysa şunları söylemiş:

"Böyle bir hareket PC oyunculuğu tarihi açısından inanılmaz bir an olur ve nesiller boyunca diğer platformları ciddi biçimde etkiler. Böylece mağazalar da, oyun geliştiricilerinin iç gelir kaynağı olmak yerine bir şeyler alabileceğiniz güzel yerler olma haline geri dönebilirler."

Sweeney, ciddi şartlar ile ne kast ettiğini de şu şekilde açıklıyor: oyunlar istedikleri çevrimiçi sistemleri kullanabilmeli, oyunlar platformlar ve mağazalar arasında serbestçe işbirliği içinde çalışabilmeli, mağazalar diğer mağaza veya platformlardan vergi geliri almamalı (mesela Fortnite'ı iOS ve PC'de oynuyorsanız), eğer bir oyunu birden çok platformda oynuyorsanız satın aldığınız şeylere her yerden erişebilmelisiniz.

Tim Sweeney, Epic'in %88-%12 kar paylaşımından asla vazgeçmeyeceğini de söylüyor. Alınan %30'luk payın PC geliştiricileri ve yayıncılar için en büyük sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Sweeney, bu sorunu düzeltmeye kararlı olduklarının da altını çizmiş.

Epic Games'in patronu bu sözleriyle topu Valve'ın ve Gabe Newell'ın kucağına bırakmış oluyor. Ortada son derece cesur bir söylem var, Valve'ın buna vereceği tepki ve olurda ileride gerçekten de bu tarz bir modele geçerlerse Sweeney'in sözünü tutup tutmayacağı da merak konusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum