Titanfall 3'ü EA Değil Respawn İptal Etmiş

EA'e boş yere saydırmışız

Respawn Entertainment, 2019 yılında "artık Titanfall 3'ü geliştirmiyoruz" açıklaması yaptığında herkes bunu EA'in Respawn'ı satın almış olmasına bağlamıştı. Sonuçta EA'in bu tür konularda sicilinin çok da temiz olduğu söylenemez, satın alınıp kapatılan stüdyolar, iptal edilen oyunlar EA tarihinde sıkça gördüğümüz şeyler.

Her ne kadar Titanfall tabanlı battle royale Apex Legends'ın da bu iptalde büyük payı olsa da, eski Call of Duty ve Titanfall tasarımcılarından Mohammad Alavi'nin The Burnettwork röportajı projeyi iptal edenen doğrudan Titanfall 3 geliştirme ekibi olduğunu ortaya koyuyor.

Respawn, Titanfall 3 üzerinde yaklaşık 10 ay kadar bir süre çalışmış, hatta ilk oynanabilir sürümü de hazırlamışlar. Ama multiplayer ekibi ilk iki oyundaki bazı sorunları çözmekte bir türlü başarılı olamamış.

"İnsanlar Titanfall 2'nin multiplayer kısmını seviyordu. Ama Titanfall 2'nin multiplayer kısmını seven insanların sayısı çok azdı - çoğu kişi Titanfall 2 multiplayer oynayıp iyi olduğunu ama aynı zamanda çok fazla olduğunu düşünüyordu. "Bu harika bir multiplayerdı ama bu bir veya iki yıl boyunca oynayabileceğim bir şey değil" diye düşünüyorlardı" demiş Alavi.

PUBG sonrasında geliştirici ekip bu oyunu oynamaya başlamış ve battle royale deneyiminden de bir hayli etkilenmişler, hatta Titanfall 3 sınıflarını kullanarak kendi battle royale tarzı haritalarını yaratmışlar. Ekipçe bu modu oynamaya başlamışlar ama Titanfall multiplayer modları ilgi görmemeye devam etmiş.

İşte o noktada Titanfall 3'ü iptal edip Apex Legends'a kanalize olmuş. "Titanfall 3'ü yapabiliriz ve bu Titanfall 2'nin biraz daha iyi hali olur, ya da diğer oyunu yaparız ve ortaya harika bir iş çıkar" demişler ve Titanfall 3'ü iptal etmişler.

Hatta EA'in bu değişim tamamlanana kadar haberi bile olmamış. "EA bu kararımızı bir altı ay falan bilmedi, ta ki onlara gösterebileceğimiz bir prototipi hazırlayana kadar" diyor Alavi. Hatta EA bu karardan hiç hoşlanmamış, "sizi Titanfall için aldık, sizse gidip nelerle uğraşıyorsunuz" gibisinden tepki vermiş.

Sonuçta Apex Legends'ın da başarısı ortada, yani Respawn'ın verdiği karar gayet yerinde olmuş. Ama yine de Titanfall hayranları günün birinde üçüncü oyunu da görmeyi bekliyorlar diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum