Tokyo Game Show 2022'nin Ziyaretçi Sayısı 2019'un Anca Yarısına Erişti

Yavaş yavaş eski formuna kavuşacak

Tokyo Game Show, iki senelik dijital etkinliğin ardından Covid-19 sonrası ilk kez fiziksel bir etkinlik olarak karşımıza çıktı bu sene. Etkinliğin organizatörü olan Computer Entertainment Supplier’s Association yayımladığı basın bülteniyle fuarın ziyaretçi sayısını açıkladı.

Buna göre Tokyo Game Show'u bu sene 138.192 kişi ziyaret etti. Tokyo Game Show'un fiziksel olarak yapıldığı son yıl 2019'du ve o yılın ziyaretçi sayısı ise 262.076'ydı. Yani 2022'deki ziyaretçi sayısı 2019'daki ziyaretçi sayısının yarısını anca geçebilmiş durumda.

Bu yıl fuara ilkokul öğrencilerinin ve küçük yaştaki çocukların girmesine izin verilmedi. Ayrıca Japonya'da Covid kaynaklı seyahat kısıtlamalar da devam ediyor, ülke henüz yurtdışından gelenlere tam olarak açılmış değil. Bu iki unsur da ziyaretçi sayısının bu seviyede olmasının en başlıca nedeni.

2023 yılında E3 de son dört yıldan beri ilk kez fiziksel olarak düzenlenecek. Bakalım onun ziyaretçi sayısı ne seviyede olacak?

YORUMLAR
Atlas Estrella
19 Eylül 2022 18:29

Öff, bilemedim ya, pandemi döneminde eve tıkılıp kalmak benim hoşuma gidiyordu. İşe gitmekten kurtulmuş, bütün gün oyun oynuyorduk. Belki yine pandemi gelir. Kim derdi bir gün pandemiyi özleyeceğiz diye.

Parolamı Unuttum