Tomb Raider'ın Gişe Macerası Zorlu Başladı

Bir iyi, bir kötü haber...

Başrolünde Alicia Vikander'i seyrettiğimiz Tomb Raider geçtiğimiz günlerde beyaz perde macerasına başladı. Kimileri Lara Croft'un yeni macerasını çok beğenirken, kimileri fazlasıyla eleştirdi. Görünen o ki bu kafa karışıklığı gişe rakamlarına da yansıyor.

Aslına bakarsanız gişede hala Marvel'ın son filmi Black Panther'ın rüzgarı esiyor. Altı haftadır zirveyi kimselere kaptrımayan film hem Amerika'da hem de dünya genelinde büyük ilgi gördü. Dolayısıyla ona rakip olmaya çalışan tüm işler birer birer sendeliyor. Bunlardan biri de Tomb Raider diyebiliriz.

Birkaç gün önce vizyona giren Tomb Raider, Amerika'da sadece 23 milyon dolar gelir elde etti. Dünya genelinde ise 105 milyon dolara ulaştı. Böylece açılış hafta sonundaki kazancı 128 milyon dolarla sınırlı kaldı. Bu rakamlara baktığımızda Lara Croft'un yeni macerasının Amerika'da pek ilgi çekmediğini görüyoruz. Uluslararası pazarlar ise yeni bir aksiyon filmine hayır dememiş gibi duruyor.

Elbette henüz net yorumlar yapmak için oldukça erken ancak Tomb Raider asıl zaferini uluslararası pazarlarda elde edeceğinin sinyallerini veriyor. Eğer gişe kazancı istenen seviyeye ulaşırsa serinin ikinci filmini görmek de mümkün olacak. Siz ne diyorsunuz? Tomb Raider devam filmine onay alacak kadar hasılat elde edebilir mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum