Tony Hawk's Pro Skater 5 Duyuruldu

Kaykayları hazırlayın

Kaykay denince insanın aklına ünlü Amerikalı kaykay ustası Tony Hawk, oyuncuysanız da oyun serisi Tony Hawk's Pro Skater gelir.

Dünya gençliğine kaykayı sevdiren Tony Hawk'ın ilk oyunu 1999'da Neversoft tarafından Playstation One için çıkartıldı ve sonrasında pek çok konsol için de yayınlandı. Seri başarılı olmuş spor türü oyunlar arasında yerini almıştı. Neversoft'un yayınladığı son oyun ortalama notlar alan Tony Hawk's Proving Ground idi. 2008'de Tony Hawk's markasına Robomodo el attı ve serinin yan ürünlerinin yapımcılığını üstlendi. Seriden bir süredir ses seda çıkmıyordu. OlliOlli dışında kaykay oyunları unutulmuş gibiydi. Derken son zamanlarda Tony Hawk, Twitter hesabından çeşitli tweetler atarak yeni bir oyunun teker seslerini vermeye başlamıştı. 

thps55.5revealextrae.jpg

Sonunda Activision ve Robomodo serinin yeni oyunu Tony Hawk's Pro Skater 5'i duyurdu. Game Informer’ın hazırladığı ilk bakış dosyasında yeni oyuna dair bilgiler bulunmakta. Öncelikli olarak o özlenen eski tarz-arcade oynanış geri geliyor. Power uplar ve özel görevler için kaykayınızla bir şey fırlatabilmek gibi yenilikler de olacak.

THPS 5’de yapılacak pek çok görev olacak ve bu görevleri ister tek başınıza, ister arkadaşlarınızla tamamlayabileceksiniz.  Online akışın oldukça iyi olacağı söyleniyor. Rekabetçi modlarda tanıdığınız tanımadığınız diğer oyuncularla yarışacak, karakterinize seviye atlayıp offline modda devam edebileceksiniz. Hazırladığınız kaykay parkurlarını dünya ile paylaşabilme imkanınız da olacak. THPS 5, (doğal olarak) Tony Hawk’ı ve Nyjah, Huston Ishod Wair, Chris Cole, David Gonzalez gibi diğer ünlü kaykaycıları da beraberinde getirecek.

THPS 5'in yıl sonuna doğru PS4 ve Xbox One'a, kısa süre sonrasında ise PS3 ve Xbox 360'a çıkması bekleniyor. Bakalım markaya ihtişamlı günlerini geri getirebilecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum