Total War: Attila Duyuruldu

Hun İmparatorluğu

Total War serisinin yeni oyununun ne olduğu belli oldu: Attila, yani Atilla.

Adından da anlaşılabileceği gibi Attila, Büyük Hun İmparatorluğu'nu konu ediniyor. Başlangıç yılı 395. Roma İmaratorluğunun geniş topraklarını artık korumakta zorlandığı, salgın hastalıkların büyük bir tehdit oluşturduğu, Roma'nın altın çağının sona ermeye başladığı dönemler. Ve tabii bir tarafta da "Tanrı'nın Hristiyan dünyasının günahlarını cezalandırmak için yolladığı" Atilla var. Tarihin o zamana kadar görmüş olduğu en büyük devletlerden birini kurmuş ve atlı ordularının namı bilinen bütün topraklara yayılmış.

Total War: Attila, Rome II için bir eklenti paketi değil. Rome II'nin oyun motoru üzerine kurulmuş ama kendi başına çalışabilen bir yapım. Tabii oyun motoru elden geçirilmiş durumda. Oyun daha güzel gözüküyor, kemarayı daha fazla yakınlaştırmaya ve uzaklaştırmaya olanak tanıyor vs. Savşa arayüzü aşağı yukarı aynı ama ana harita arayüzünün çok daha rahat bir yapıya kavuştuğunu söylüyor yapımcılar. Savaşlarda ise ateşin çok daha dinamik, yayılabilir bir yapı sergileyeceği belirtliyor. Creative Assembly ayrıca oyunun alışılandan çok daha zor olacağını da ekliyor. Salgın hastalıklarla mücadele de oyunda merkezi bir rol oynayacakmış. Rome II'de bulunmayan aile ağacı sisteminin de oyunda yer alacağı belirtilenler arasında.

Şimdilik bildiklerimiz aşayı yukarı bunlar. Aşağıdan oyunun duyuru videosunu izleyebilir, yayınlanan ilk ekran görüntülerine göz atabilirsiniz:

total-war-attila-big1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum