Travis Scott, Fortnite Konserinden 20 Milyon Dolar Kazanmış

Canlı konserlerden daha bereketli

Travis Scott'un bu yıl Nisan ayında Fortnite içerisinde verdiği sanal konser büyük olay olmuştu. Astronomical isimli konser etkinliği toplamda neredeyse 30 milyon kişi tarafından izlenerek rekor kırmış, eş zamanlı izleyici sayısı ise 12.3 milyon olarak açıklanmıştı.

Forbes makalesine göre bu konser Scott açısından da son derece bereketli olmuş, çünkü bu etkinlikten 20 milyon dolar kazanmış.

Bu kazanca Fortnite'tan gelen doğrudan gelire ek olarak üç gün suran Astronomical etkinliği sırasında satılan ticari ürünlerden gelen pay da eklenmiş durumda. Ancak açıklanan bilgiye göre bu gelir, Travis Scott'ın normal konserlerinde kazandığının da çok üstünde bir gelir. Üstelik bunun sadece yaklaşık 10 dakika süren bir içerikten geldiğini düşünürsek... 

Konserde Travis Scott, Fortnite dünyasında bir dev gibi görünmüştü. Bu durum bana Silicon Valley dizisinin son sezonunu hatırlattı nedense :)

Özellikle de pandemi yüzünden canlı konser olayının bir süre rafa kaldırıldığını düşünürsek, ilerleyen günlerde daha fazla sayıda sanatçının sanal konserlere yönelmesi ihtimaller dahilinde. Hele de böyle paralar kazanılabiliyorsa.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum