Türk Telekom'dan Az Gören Çocuklar İçin Son Derece Yararlı Oyunlar

Oyun Dünyasının En Güzel Tarafları

Dünyada da ülkemizde de görme engelli olarak kabul edilen insanların aslında yaklaşık %70-80'inin tam olarak kör olmadığını, %1 ile %10 arasında görme kabiliyeti bulunduğunu biliyor muydunuz? Türkiye'deki 1 milyon civarı görme engellinin de yaklaşık 750.000'inin bu kategoriye dâhil olduğu söylenebilir.

Türk Telekom'un Günışığı ismindeki bir projesi var. Günışığı, bu az gören kategorideki çocukların hayatlarına olumlu etki yapmayı amaçlayan bir eğitim organizasyonu. 2 yıldır faaliyet gösteriyor ve 100 çocuk Günışığı eğitimlerinden mezun olup yaşıtlarıyla birlikte normal yaşamlar sürmeye başlamış durumda. Şu an eğitimde olan da 200 çocuk bulunuyor. Ailelerin ve çocukların büyük beğenisini hatta minnetini kazanan bir proje Günışığı. Umuyorum daha da büyüyük daha da fazla çocuğa ulaşmayı başarır.

Bugün tanıtımı yapılan 3 oyun (Harf Oyunu, Sayı Oyunu, Şekil Oyunu) çocukların kısıtlı görme yeteneklerini en iyi şekilde kullanmaları konusunda onları geliştiriyor. Oynanış şöyle: Oyun size, örneğin Harf Oyunu'nda, size sesli olarak bir renk ve bir harf söylüyor; mesela yeşil L. Sizin de ekrandan akan harfler içinden yeşil L'yi seçmeniz gerekiyor. Renk paleti arka planla harfleri net bir şekilde ayıracak şekilde seçilmiş, böylece az gören çocuklar daha rahat edebiliyor. Bölümler de giderek zorlaşıyor. Daha ileriki seviyelerde harfler daha hızlı akmaya ve ekranda daha fazla harf belirmeye başlıyor.

Hem Türkçe hem İngilizce olarak yayınlanan bu ücretsiz oyunları iOS'ta veya Android'de Günışığı Harf Oyunu, Günışığı Sayı Oyunu, Günışığı Şekil Oyunu şeklinde aratarak bulabilirsiniz. Deneyen çocukların gayet eğlendiğini gördüm, etrafınızda az gören çocuklar varsa mutlaka haberdar ediniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum