Türk Yapımı Cthulhu Oyunu Stygian Kickstarter’da!

Yüce Eskileri uyandırma vakti

Geçen haftalarda sizlere tanıttığımız Türk yapımı sıra tabanlı RYO Stygian: Reign of The Old Ones (Yüce Eskilerin Hükmü), 10 aylık bir geliştirme sürecinin ardından Kickstarter üzerinde bağış toplama evresine geçti.

H.P Lovecraft’ın eserlerinden beslenen oyun Yüce Eskiler adlı kozmik canavarların en nihayetinde uyandığı ve dünyamızı yerle bir ettiği bir gelecekte geçiyor. Oyunda yer alan inanç ve akıl sağlığı gibi sistemlerin yanı sıra 1920’li yılların illüstrasyonlarını andıran grafikleriyle de dikkat çekiyor Stygian.

Yapımcı ekip Stygian için “Ragıp Paşa” isimli, kayıp kıta Mu’yu araştırmak için oyunun geçtiği Arkham şehrine gönderilmiş, ekibimize katabileceğimiz bir Türk karakter de dizayn ediyor. Kültürümüzün tarihini ve doğaüstüne dair izdüşümlerini oyuna dahil etmek ekibin önemli hedeflerinden bir tanesi. Oyunda Türkçe dil desteği de bulunuyor elbette.

Ragıp Paşa

Proje direktörü Can Oral’ın da sizlere bu konuyla ilgili güzel bir mesajı var:

Uzun yıllardır, Türkiye’den iyi bir RPG oyununun çıkmıyor oluşuyla ilgili şikayet ediyor ya da şikayetleri dinliyorduk. Sonunda elimizi taşın altına koyuyor, hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Derin ve çok kollu bir hikayeye sahip, orijinal bir evrende geçen, tamamen yerli bir sıra tabanlı rol yapma oyunu yapıyoruz. Tüm dünyadan gelen tepkiler şimdiden çok olumlu ama biz bu oyunu, istediğimiz ölçekte ve detay seviyesinde tamamlamamıza asıl katkısı olacak kitlenin Türk oyuncular olduğunu çok iyi biliyoruz. Stygian desteklerinizi bekliyor. Bırakın sizi şaşırtalım ve bu topraklardan da derin bir hikayesel oyun çıkabileceğini dünyaya gösterelim.

Steam Greenlight desteğini kapan yapım yabancı basında da kendisinden sık sık söz ettirdi. Şimdiyse bu hayali gerçeğe dönüştürme zamanı. Stygian: Reign of The Old Ones’a hemen buradan destek verebilirsiniz. Ödüllere ve Weird Tales kapağı şeklinde tasarlanan posterlere/yükleme ekranlarına özellikle göz atın derim.

Başarılar Cultic Games!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum