Türk Yapımı, Nostaljik Bir Oyun: Ball & Roll

O top o deliğe girecek!

Yıllaaaaar yıllar önce, henüz siyah kutulu Atari bile ülke sınırlarımızdan girmeden evvel oynayabileceğimiz çok fazla oyuncağımız yoktu. Klasik olarak sokaklarda misket, futbol, seksek, “Bezirganbaşı” oynar, ip atlardık. Topaç çevirenler de vardı ama ben pek beceremezdim. Bir de labirent şeklindeki yuvarlak bir plastik kutunun içinde mini minnacık bir topu deliklere düşürmeden hedefe götürmeye çalıştığımız bir oyun vardı. İşte Ball & Roll bana aynen onu hatırlattı.

Mesut Kebapçıoğlu’nun sizlere daha önce de tanıttığımız ve kendi mobil oyunlarınızı programlama bilgisine sahip olmadan tasarlamanıza imkân veren GameLooper’la geliştirdiği oyun çok basit. Telefonunuzu sağa sola eğerek – ki bu kontrol şekli nostalji damarınıza fena basıyor – topu çarklardan ve platformlardan geçirerek hedefe ulaştırmak. Başta kolay görünse beşinci bölümden sonra telefonunuzu eğdiğiniz yöne göre hareket eden çarkların devreye girmesiyle işler iyice zorlaşıyor ve kafayı oyuna fena takıyorsunuz. Size büyük bir macera, muhteşem grafikler, olağanüstü karakterler sunmuyor oyun ama onlardan daha güzel bir şey veriyor: eğlence. Boş vaktinizde birkaç el atmak için birebir.

Ses efektleri daha iyi olabilirmiş gerçi, ama eh… tek kişilik bir yapım, ilk tecrübe. Güncellemelerle gelişir belki. Göz atmak isterseniz Android için buraya, iOS için de buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum