Türkiye'de Satılan Her Dört PlayStation 4'ten Biri PlayStation 4 Pro

"PS4 Pro satışları yakında daha da iyiye gidecek"

 PlayStation Türkiye'nin düzenlediği Gran Turismo Sport etkinliğinde mikrofonlarımıza konuşan Sony PlayStation Türkiye Grup Ürün Müdürü Mustafa Yiğit, konsol ve konsola özel oyunlarla ilgili sorularımızı yanıtladı. God of War ve The Last of Us 2'nin yerelleştirme projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Mustafa Yiğit, PlayStation 4'ün pazar payından ve PS4 Pro'nun satışlarından da bahsetti. Satışlar hakkında net rakam vermese de PlayStation'ın genel gidişatı hakkında "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene PlayStation 4 Pro çıkışını gerçekleştirdik. PS4 Pro'yu çıkardıktan sonra 4K ve HDR desteğini de sunmamızla birlikte pazar payımız daha da yükseldi. Şu an son ölçümlediğimizde pazar payımız %92 seviyelerinde görünüyordu. Önümüzdeki dönemde bunun daha da artacağını düünüyoruz. Ülkemizde 4K televizyon penetrasyonu artıkça PS4 Pro penetrasyonu da artıyor. Şu an için satılan her PlayStation 4'ten bir tanesi PlayStation 4 Pro ve önümüzdeki dönemde daha da artacaktır. Daha fazla PS4 Pro satılacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

> PlayStation 4 Cadılar Bayramı İndiriminde Bu 10 Oyunu Kaçırmayın!

Yiğit, PlayStation 4'e gelecek olan özel oyunların 4K ve HDR desteğini tıpkı GT Sport ve Uncharted 4 Kayıp Miras'ta olduğu gibi destekleyeceğini de sözlerine ekledi. Önümüzdeki dönemde PlayStation oyuncularını güzel günlerin beklediğinin de altını çizdi. 

PlayStation VR'ın da yok sattığından bahseden Yiğit, "Türkiye'ye getirdiğimiz tüm PSVR ürünleri kısa sürede tükeniyor. Dolayısıyla tam ciddi performansını gördüğümüzü düşünmüyorum. Üretimlerde sıkıntı yaşadığımız için gerekli sayıda ürün temin edemediğimizi düşünüyorum. Bu sebeple VR'ın tam performansını Türkiye'de henüz göremedik. Haliyle daha da iyiye gidebilir. Daha fazla adet alabilmek için beklemedeyiz. PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro için çok büyük talep olduğu için VR'ın üretimi biraz sekteye uğruyor." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum