Türkiye’deki Xbox Series Fiyatları, Yabancı Oyun Basınının Da Gündeminde

Artık güleriz ağlanacak halimize…

Geçtiğimiz hafta Xbox Series X ve Series S’in Türkiye’de satışa sunulacağı fiyat belli oldu. Fiyatları görünce haliyle oyun severler olarak tepkimizi ortaya koyduk, çünkü karşımızda yurtdışı satış fiyatının iki katı gibi bir fiyatla satışa sunulan konsollar vardı.

Bir reddit kullanıcısı da yaptığı paylaşımda bu durumu dile getirmiş ve “Gözlerimizi yaşartan bir fiyat” şeklinde yaptığı paylaşımda yurt dışında 500$ olan cihazın Türkiye fiyatının yaklaşık 1.200$ olduğunu belirtmiş. Vergileri de dikkate almamıza rağmen böyle bir fiyat olmamalıydı diye de eklemiş.

Bu paylaşım kısa sürede dikkat çekmeyi başardı. Sonrasında da PureXbox sitesi, “Eye-Wateringly Expensive” (Göz yaşartacak derecede pahalı) ibaresini kullanarak bunu takipçileriyle paylaştı.

GameRant sitesinde de konunun gündeme geldiği, “Xbox Series X is Insanely Expensive in Turkey” (Xbox Series X, Türkiye’de Çılgınca Pahalı) başlığıyla haberleştirildiği görülüyor. Yine Tech News Today gibi sitelerde de ülkemiz oyuncularının şanssızlığı gündeme getirilmiş.

Microsoft’un yeni nesil konsolları için tercih ettiği fiyat bir süre daha gündemimizden düşmeyecek gibi. Sony cephesinden ise halen bir ses seda yok. Onlar da Microsoft gibi mi yapar, yoksa bir miktar daha düşük bir fiyat mı açıklarlar, önümüzdeki günlerde hep beraber öğreneceğiz.

YORUMLAR
yusufulas
5 Ekim 2020 19:57

Şaka gibi adamlar dolar hesabı yapmış. Bizim ülkede dolara bakmıyoruz ki biz! 

Parolamı Unuttum