Türkiye'den Bir Başka Oyun: Puppeteer Shadowplay

Umut vaat eden bir Türk oyunu daha

Mount and Blade ve Monochroma gibi yapımlarla dünya çapında adımızı yavaş yavaş duyurmaya başladık. 2015 ise bizim çok güzel bir yıl olacak gibi gözüküyor.

Yine Türkiye’den çıkma başka bir yapımla daha karşınızdayız. Puppeteer: Shadowplay isimli oyun Göksan Güner tarafından geliştiriliyor. Başkalarından yardım alsa da oyunun yapımında asıl ağırlık kendisinde.

Puppeteer: Shadowplay hem hikayesi hem de oynanışıyla ön plana çıkmaya çalışıyor. Oyunun ana hikayesi bir kuklacının etrafında şekillenmiş durumda. Kuklacımız birgün gösteri yaparken seyircilerini kukla gibi kontrol edebildiğini keşfediyor. Bundan sonra yaşananlar da ilgi çekici. Belirtilene göre Puppeteer: Shadowplay’de karakterimiz beklediğindi gibi halk kahramanı olmak ya da insanlara işkence yapmak yerine daha gerçekçi bir tutum belirleyecek. Adaletsiz bir devlette sıradan bir insanın bu gücü nasıl kullanacağı ve kuklacının derinlerde neler düşündüğünün dışarıya nasıl yansıyacağını göreceğiz.

Türkiye’den çıkan bazı yapımlar sadece Türk yapımı olduğu için önemseniyor gibi görülebilir. Açıkçası Puppeteer: Shadowplay yabancı bir kişi tarafından yapılıyor olsaydı da eminim ki merakımızı cezbederdi.

puppeteer-shadowplay-big

Windows, Linux, Mac için çıkacağı ve strateji türünde olacağı söylenen yapım yakın zamanda Steam Greenlight’a ve Indiegogo’ya gelecek. Eğer Puppeteer: Shadowplay ilginizi çekebildiyse gözünüzü bu oyundan ayırmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum