Twitch, Internet Gaming Database'i Satın Aldı

IMDB gibi, ama IGDB

En önemli yayıncılarından biri olan Ninja'yı Mixer'a kaptıran Twitch, bu sefer bir yayıncıyı değil de bir veritabanını bünyesine kattı. Video oyunların IMDB'si olarak adlandırılan sitelerden biri olan Internet Games Database artık Twitch'in.

IGDB'de oyunlarla ilgili çok kapsamlı bilgilere ulaşmak mümkün ve bunlar sadece yapımcılar, türler, çıkış tarihi, platformlar gibi bilgilerle sınırlı değil. Oyunların ortalama olarak ne kadar sürdüğü (How Long To Beat sitesine benzer biçimde), inceleme listesi, hikaye detayları, karakterler gibi detayları da IGDB sayfalarında görmek mümkündü. Bu veritabanındaki bilgileri sitelerinde (veya satış mağazalarında) kullanmak isteyen firmalar API kullanımı için ödeme yapıyordu. Sistem ufak siteler için ücretsiz, daha büyük siteler içinse aylık abonelikle çalışıyordu.

Twitch'in bugüne kadarki oyun bilgisi altyapısı Giant Bomb tarafından sağlanıyordu ancak Internet Gaming Database sayesinde veritabanının oldukça genişlediğini söyleyebiliriz. Twitch bu sayede arama kabiliyetlerini arttırmış olacak ve izleyicileri doğru içeriğe yönlendirme konusunda da daha iyi iş çıkaracak.

IGDB web sayfası faaliyetlerine devam edecek ve kapanmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum