Twitter'ın Karakter Sınırı Yakında 280 Karaktere Çıkacak!

140 karakter neyinize yetmiyor derdim, ama cidden yetmiyor.

 Twitter'ı Twitter yapan en büyük özelliklerden biri daha değişiyor. Normalde bildiğiniz üzere bir tweet mesajında en fazla 140 karakter kullanabiliyorduk. Artık bu karakter sınırı 280 karaktere çıkarılacak. 

Mini blog ve haberleşme platformu olan ve sosyal medya denince Facebook ile birlikte ilk akla gelen Twitter, 280 karakter uygulmasını öncelikle belirli kullanıcılar üzerinden deneyecek. Eğer bekledikleri sonuçları alırlarsa karakter sınırı tüm kullanıcılar için 280'e çıkarılacak. Bu sayede insanları daha fazla tweet atmaya teşvik etmeyi hedefliyorlar.

Gambit Filminin Detayları Belli Oldu

Konu ile ilgili olarak Twitter'dan gelen açıklamada "İnsanlar akıllarındaki şeyleri 140 karaktere sığdıramadıklarında başka sosyal medya platformlarını kullanıyorlar. Japonca, Çince ve Korece atılan tweetler İngilizce, İspanyolca Portekizce ya da Fransızca gibi dillere oranla daha az karakterle neredeyse iki kat bilgi içerebiliyor." ifadeleri yer aldı.

Şu an küçük bir grup Twitter kullanıcısı 280 karakterli tweetler atmaya başladı bile. Bakalım bu tüm kullanıcılara ne zaman açılacak göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum