Ubisoft, BBC'ye Konuk Olan Hile Üreticisine Dava Açtı

MizuSoft ayağına sıkmış olabilir

Ubisoft, MizuSoft isimli hile üreticisine dava açtığını açıkladı. MizuSoft isimli bu firma, yıllar içerisinde Rainbow Six Siege hilesi üreterek binlerce dolar kazandığını ifade etmişti. R6 hilecilerine "yakalanmama" sözü veren yazılım firması; silah hasarını artıran, görüşü genişleten, duvar arkasına görüş sağlayan hileler üretiyordu.

MizuSoft'un "servisleri" için oyunculardan para talep ettiği de biliniyor. Firmanın hizmetlerinden yararlanmak için aylık 70 €'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu çılgınca fiyata rağmen Polygon'un eriştiği dava dosyalarında hile uygulamasının oyuncular tarafından "binlerce kez" indirildiği keşfedilmiş. 


Ubisoft açtığı davada hile firmasının illegal olduğunu bildiği bir işi yapmaya devam ettiğini de ifade etmiş. JVL isimli MizuSoft çalışanlarından birinin son dönemlerde medya üzerinde "RS6 için hile yazılımları üretiyoruz" ifadesini kullandığını belirten yapımcı firma, aynı kişinin Ubisoft tarafından dava edilirse "sıkıntılı dönemler" yaşayacağını belirttiği ifadelerin bulunduğunu da iddia ediyor.

Ubi'nin bahsettiği bu ifadeler ise BBC'nin son dönemlerde yaptığı "oyunlarda hile" raporundan geliyor. Rainbow Six Siege hilelerini konu alan bir video yayınlayan BBC, bu videonun içerisinde "Lucas" ismini verdikleri bir hile üreticisi ile röportaj yapıyor. Videoda üst seviye oyuncuların bile kendi hilelerini kullanıdığını belirten Lucas, haftalık 1500£'dan fazla para kazandıklarını da belirtmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum