Ubisoft, Bir Süredir Kullanılmayan Hesapları Kapatıyor

Satın alınan oyunlar uçup gidecek…

Ubisoft ile ilgili düşüncelerim uzun yıllardır karmaşık. Bir yandan çıkardığı oyunların çok ama çok büyük bir kısmını oynuyor, halen büyük bütçeli hikâye odaklı oyunlar yapmaya devam etmelerinden dolayı kendileri hakkında olumlu düşünceler besliyorum. Öte yandan derin bir uykuya terk ettikleri seriler, yıllardır çıkaramadıkları oyunlar, duyurup iptal ettikleri yapımlar derken eleştirilebilecekleri birçok nokta da bulunuyor.

Sonuç olarak artılarıyla eksileriyle, oyun dünyası için önemli bir firma oldukları ortada. Haliyle attıkları adımlar, aldıkları kararlar, yaptıkları açıklamalar da dikkatle takip ediliyor. Bu adımlardan birisi de yine tartışma doğurabilecek cinsten; kimileri kararda herhangi bir sorun görmüyor, kimileriyse "nereden çıktı şimdi bu" diyor.

Twitter’da AntiDRM hesabından yapılan paylaşımda; Ubisoft’un bazı kullanıcılara gönderdiği bir e-postanın görseline yer veriliyor. Bu mesaja göre; bir süredir kullanılmayan hesapların askıya alındığı, 30 gün içerisinde kullanıcıların bununla ilgili bir işlem yapmaması halinde de hesabın tamamen kapatılacağı anlaşılıyor.

Gönderilen e-posta içerisindeki bağlantıya giderek bu süreci durdurmak mümkün. Ancak yine de can sıkabilecek bir uygulama olduğu ortada. Sonuçta, hesap kapatıldığında o hesap ile satın alınan bütün oyunlar da gidiyor.

Öte yandan, Ubisoft’un sitesinde, pasif hesapların kapatılmasıyla ilgili olarak paylaşılan açıklamada; hesapların otomatik olarak kapatılmadığı belirtilirken, kullanıcı sözleşmesi hatırlatılarak, nadiren bazı hesapların derhal kapatıldığı ve bunun da yerel veri koruma düzenlemelerinden ileri geldiği söyleniyor.

Ubisoft; 4 yıldan daha kısa süreyle pasif olan hesaplarla ilgili bir işlem yapılmadığını; yani en az 4 yıl boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız böyle bir durumla karşı karşıya kalabileceğinizi söylüyor.

Aslında bu yeterince uzun bir süre olarak görülebilir. Öte yandan gönderilen e-postada böyle bir bilgi verilmemiş olması da düşündürücü. Ayrıca, Ubisoft’un ileride hesapları farklı gerekçelerle kapatmaya karar vermesi halinde, hesaba bağlı oyunlara erişimin de kaybedilecek olması can sıkıcı bir durum.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum