Ubisoft Çalışanları, Blizzard Eylemlerine Desteğini Açıkladı

İğneyi Ubisoft'a da batırarak

32 stüdyodan yaklaşık 500 yeni ve eski Ubisoft çalışanı imzaladıkları açık mektupla hem Activision Blizzard çalışanlarına destek verdiler, hem de Ubisoft'a da aynı adımları atması için çağrıda bulundular. Hatırlayacağınız üzere Ubisoft geçen sene uygunsuz davranışlarla dolu skandallarla çalkalanmıştı, görünüşe göre çalışanlar Ubisoft'un olaylar karşısındaki tutumunu hala daha yetersiz buluyor.

"Activision Blizzard çalışanlarına, sesinizi duyuyoruz ve sizinle tamamen dayanışma içinde olduğumuzu yüksek sesle beyan ediyoruz. Bu hafta oyun endüstrisi bir kez daha çoğumuz tarafından uzun zamandır bilinen şeylerin ortaya çıkmasıyla bir kez daha sallandı. Bunlar bir sene önce Ubisoft hakkında da duyulan şeylerdi.

Gelen raporların sayısına bakıldığında sektör içinde bu tür davranışların geniş bir kitleye yayıldığı ve kültür olarak kabul edildiği görülüyor. Artık bu durum kimseyi şaşırtmamalı; çalışanlar, yöneticiler, gazeteciler, oyuncular, bu davranışların sürdüğünü bilmeliler. Artık şoke olmaya bir son vermemiz gerekli. Bunları önlemek için gerçek adımların atılmasını talep etmeliyiz. Bundan sorumlu olanlar hesap vermeliler."

Mektubun kalan kısmında Ubisoft yönetimine de suçlamalar yönetilmiş. Yönetimin sadece "en ortaya saçılan suçlular" için harekete geçtiğini, diğerlerinin ise istifa etmesine veya başka birimlere transfer olmasına izin verildiği söylenmiş. Bu kişilerin işten kovulmalarını ve bundan sonra bu tür durumlarda nasıl davranılacağında fikirlerinin alınması için masada bir sandalye istediklerini de söylemişler.

Bakalım bu kelebek etkisi diğer stüdyolara ne zaman sıçrayacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum