Ubisoft Hisseleri Son 10 Yılın En Düşük Düzeyine Geriledi

Son 12 ayda %50'den fazla değer kaybı söz konusu

Ubisoft'ta sular durulmak bilmiyor. Bir yatırımcının Ubisoft yönetimine şirketin özelleştirilmesi veya bir stratejik yatırımcıya satılması yönünde bir talep iletmesinin ardından hisse senedi fiyatında ciddi bir düşüş yaşandı.

Gün içerisinde değer kaybı %10'a kadar ulaşan Ubisoft hisse senetleri, günü %7,13'lük düşüşle 13,67€ düzeyinde kapattı. Böylece son 12 aylık değer kaybı %50'yi yaşarken, son 10 yılın en düşük düzeyine de gelinmiş oldu.

Aslında hisse senedinin değer kaybı bir süredir devam ediyordu. Bu durumda etkili olan şeylerdin başında Star Wars Outlaws'un beklenen düzeyde başarılı olmaması ve XDefiant'ın da çok hızlı bir şekilde oyuncu kaybetmesinin geldiği söylenebilir.

Zaten AJ Investments'ın pazartesi günü Ubisoft yönetimine yaptığı çağrının kaynağı biraz da bu başarısızlık olsa gerek. AJ Investments'ın açık mektubunda, Ubisoft'un stratejik ve yapısal değişiklikler yapılması talep ediliyor.

AJ Investments, "kapsamlı bir maliyet düşürme programının uygulamaya konulması, sektörün lider firmalarıyla mukayese edilerek personel sayısının optimize edilmesi, firmanın temel fikri mülklere odaklanması ve şirketin CEO'su Yves Guillemot'nun değiştirilmesi" gibi önerilerde bulunuyor. 

Slovakya merkezli AJ Investments'ın elinde tuttuğu hisse miktarı Ubisoft hisselerinin %1'inden daha az. Ama görüldüğü kadarıyla beklentileri oldukça fazla. Ubisoft yönetimi bu durumu nasıl ele alacak bakalım. 

Özellikle geçtiğimiz yıllarda ciddi düzeyde zarar açıklayan firmanın, toparlanmak adına bir şeyler yapması gerektiği ortada. Atılacak bu adımlar "personeli işten çıkaralım, hiç olmayacak yeni projeler açıklayalım, sonra da çok sayıda projeyi bir anda iptal edelim" kısırdöngüsünün dışına çıkabilecek mi acaba?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum