Ubisoft Oyunlara Zam Yapıp Yapmamaya Henüz Karar Vermemiş

Keşke yapmasa

Ubisoft, 2021 yılı içerisindeki oyunlarının "70$" fiyat etiketi taşıyıp taşımayacağına henüz karar vermediklerini söyledi. Yatırım toplantısında soruları cevaplayan CFO Frederick Duguet, firmanın oyun fiyatlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptığını ama henüz nihai bir karara varmadıklarını belirtti.

Ubisoft, bazı yayıncıların yeni nesle geçiş ile birlikte oyunlarına 10$ zam yapmasının ardından, 2021'e kadar çıkacak oyunları (mevcut ve yeni nesil) için herhangi bir zam yapmayacaklarını, konuyu daha sonra değerlendireceklerini söylemişti. 2021 Nisan ile 2022 Mart ayları arasındaki yeni mali yıla fiyat artışıyla girilebileceği düşünülüyordu, ama Ubisoft'un henüz bir karara varmamasının umut verici olduğunu söylenebilir.

Take-Two, 70$'lık yeni fiyatının arkasında ve CEO'su Strauss Zelnick de bu kararının doğruluğunu her fırsatta vurguluyor. Benzer biçimde bazı PlayStation 5 oyunlarının da zamlı fiyatlarla (70$/80€) çıktığına şahit olduk ve Sony CEO'su Jim Ryan da bunun adil bir fiyat olduğunu söylüyor.

10$ kağıt üstünde düşük bir miktar gibi düşünülse de özellikle bizim gibi alım gücü ve parasının değeri düşük olan ülkelerde ciddi bir artışa neden oluyor. Ubisoft'un daha uzunca bir süre bu tür bir zamma gitmemesini ummaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.

YORUMLAR
Jakku
10 Şubat 2021 20:09

XP boost satan oyunu 70$ da yapar iki gün sonra. TR fiyatlarını da o zaman güncellerler. 

Parolamı Unuttum