Ubisoft, Rainbow Six Siege Sansüründe Geri Adım Attı

Yanlıştan dönüldü

Bundan bir süre önce Ubisoft, Tom Clancy's Rainbow Six Siege'in Asya pazarına açılma çalışmaları kapsamında oyundaki bazı görsel kısımlara sansür getirileceğini açıklamıştı. Ayrıntıları zaten biliyorsunuz, çıplaklık, kan, kurukafa gibi öğeler Çin gibi ülkelerde hoş karşılanmıyor ve oyunlar bu pazarlara girebilmek için özel versiyonlar hazırlıyorlar. Ubisoft ise "tek bir global versiyon olmalı" düşüncesiyle oyunun tüm versiyonlarından bu görselleri kaldırmaya karar verince oyuncular ayağa kalktı tabii. Oyunun Steam sayfası olumsuz inceleme bombardımanına tutuldu, Reddit'te başlıklar açıldı, oyuncular tepkilerine dört bir yandan gösterdiler.

Ubisoft dün akşam itibariyle konuyla ilgili yeni bir güncelleme geçti ve oyuncuların "endişelerine" hak verdiğini ve geçen haftayı olası çözüm önerileri üzerinde çalışarak geçirdikten sonra Operation Wind Bastion'ın yayınlanmasıyla birlikte tüm değişikliklerin geri alınacağını açıkladı.

Eğer oyunda hala sansürlü bir yer görürseniz endişe etmemeniz gerekiyormuş, Wind Bastion'ın çıkışı gecikmesin diye ellerini çabuk tutmuşlar ama yine de bazı kısımları sonradan düzeltmeleri gerekebilirmiş. Ubisoft bu 180 derece dönüşü "özellikle de en başından beri bizimle olan oyuncuların deneyimlerinin değişmemesi" olarak açıklamış olsa da bu kadar tepkiye kulak tıkamaları zaten mümkün olmazdı.

Operation Wind Bastion, oyunun üçüncü yılınının dördüncü sezonu olacak. Bu yeni sezonla ilgili detaylı bilgileri şu haberimizdeokuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum