Ubisoft Satılıyor Mu?

Guillemot ailesinden ilk açıklamalar

Efendim son günlerde oyun dünyası, Ubisoft'un satılacağı iddiaları ile çalkalanıyor. Bloomberg'in iddialarına göre Çinli dev Tencent, Ubisoft'un sahibi Guillemot ailesi ile iletişime geçmiş ve stüdyoyu satın almak istediğini dile getirmişti. Guillemot ailesi bugün yapılan açıklama ile iddiaları doğruladı.

Geçtiğimiz yıla göre piyasa değeri yarı yarıya düşen Ubisoft, son dönemlerde ardı ardına yaşadığı başarısızlıklar nedeniyle zor durumda. Guillemot ailesi bunun için çeşitli çıkış yolları düşünüldüğünü ifade ediyor. Bu yollardan biri de Ubisoft'u tekrar özel bir şirket haline getirmek.

Ubisoft'un şu anda tüm strateji yolları değerlendirdiğini dile getiren stüdyo sözcüleri, "ilerleyen günlerde net bir açıklama yapılacak" ifadelerini de kullanmış.

Geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde hisse senedi değeri 28 dolar civarında olan Ubisoft, Eylül sonunda 10 doları görmüştü. Fakat Tencent iddialarının ardından Ubisoft hisseleri bir kez daha yükselişe geçmiş görünüyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
8 Ekim 2024 14:51

Guillemot ailesi diye bir aile mi varmış? Ben bunu daha yeni öğreniyorum. Ulan Fromsoftware'ın sahibi hangi aile acaba? Ailenin babası da Hidoş olmasın sakın? Ailenin küçük kızı akşam yemeklerinde, "Babacığım, Elden Ring ile yine kırdın geçirdin ortalığı!" diye espriler yapıyor olmasın? Bu küçük cimcimelerden her şey beklenir valla.

Parolamı Unuttum