Ubisoft, Steam'in Çalışma Sisteminin Gerçekçi Olmadığına İnanıyor

Firma hala "yüzde 30'dan" şikayetçi

Ubisoft ve Steam arasındaki gerginlik bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda saflarını değiştiren yapımcı firma, bu değişimin sebebi olarak yine Steam'in aldığı yüzde 30'luk payı gösterdi.

Bildiğiniz üzere bu yüzde 30'luk paydan rahatsız olan firmaların başında Ubisoft geliyordu. Epic Games kendi platformunu açıp detaylarını yayınladığında Fransız firma saflarını değiştirerek Epic Store'a geçiş yapmıştı. Epic, Steam'in aksine sadece yüzde 12'lik bir pay hakkı talep ederek yapımcılara yüzde 88'lik bir pay bırakıyor.


Öte yandan 70-30'luk sistemin pek çok dijital platformda kullanıldığını da belirtelim. Apple, Google, Playstation ve Xbox üzerindeki platformların tamamı yıllardır aynı sistemi kullanıyor.

Fakat Ubisoft'un yöneticilerinden Chris Early, New York Times'a verdiği röportajda bunun değişmesi gerektiğini ifade etti. Early, Valve'ın yüzde 30'luk hak talebinin gerçek dışı olduğunu da vurguladı.

"Şu anda kullandıkları iş modeli hiç gerçekçi değil. İçinde bulunduğumuz dünyanın oyun dağıtım şeklini yansıtmıyor."

Fransız dağıtıcı şimdilik Steam'i baskı altına almaya çalışıyor olsa da kullanıcıları iki dijital pazardan ziyade Uplay'e çekmenin peşinde. Hatırlarsanız firmanın Epic Store'da çıkan ilk büyük oyunu Division 2, Uplay üzerinde rekor kurmayı başarmıştı.

YORUMLAR
anonymous
30 Ağustos 2019 23:43

Yuzde 30 yuzde 30 deyip durmayin. Steam Ubisoft'tan yuzde 30 almiyor, yuzde 20 aliyor. %8 pay icin exclusive olmuyor kimse, epicin verdigi nakit icin oluyor.

Parolamı Unuttum