Ubisoft, The Division 2 ve Breakpoint'i Ticari Başarısızlık Olarak Görüyor

Özellikle Ghost Recon Breakpoint bekleneni veremedi

Ubisoft, The Division 2 ve Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint'in ticari olarak başarısız olduklarını açıklayıp sebeplerini masaya yatırmış. Yapılan açıklamaya göre özellikle de Ghost Recon Breakpoint'ten elde edilmesi umulan gelirlerde çok ciddi bir düşüş varmış, aynı sorun daha az miktarda olsa da The Division 2 için de geçerliymiş.

Ubisoft, büyük umutlarla piyasaya sürdüğü bu iki AAA oyununun da gerçek potansiyelini yansıtamadığını ve dolayısıyla bunu ticari başarıya dönüştürmeyi başaramadıklarını belirtiyor. Yapılan açıklama özellikle de Breakpoint üzerine yoğunlaşmış ki zaten inceleme puanlarından da Breakpoint'in bekleneni veremediğini biliyoruz.

> Ghost Recon: Breakpoint - İnceleme

Fransız firma, bu oyunların başarsızılığının ardındaki nedenleri üç maddede şöyle değerlendirmiş:

  • Önceki oyunları yıllar süren optimizasyonlar geçirmiş bir Canlı çok oyunculu oyunun devamı için gerekli olan ilgiyi yaratmak daha zor. Sonuç olarak Canlı oyunlarda, serinin oyunları arasında daha fazla süre geçmesine dikkat etmeliyiz.
  • Oyunlarımızda oynanış yenilikleri sunma stratejimiz markalarımız üzerinde pozitif etkiye sahip. Ancak oyuncuları kazanmak için bu yeniliklerin mükemmel biçimde uygulanmış olması ve optimal deneyim sunması şart. Ghost Recon Breakpoint'te bunu sağlayamadık. Formül değişikliği oyuncular tarafından olumlu karşılanmış olsa da, oyuncu başına günlük ortalama oyun süresinin üç saate düştüğüne baktığımızda bu yeniliklerin oyuncu camiamızın büyük bir kısmı tarafından sevilmediğini de görüyoruz.
  • Ghost Recon Breakpoint yeterli sayıda ayırt edici özelliğe sahip değildi, bu da oyunun kendine has asıl niteliklerinin ön plana çıkmasına engel oldu.

Ubisoft, başarısızlığının sebeplerini tespit ettiğini düşünüyor; yani bundan sonraki oyunlarda buna yönelik adımlar atmalarını ve aynı hataları tekrarlamamalarını bekleyebiliriz.

YORUMLAR
İses
25 Ekim 2019 13:44

Arkadaşın da dediği gibi multi oyun artık bayıyor yeter. Her oyun multiye yönelecek neredeyse. Adam gibi single bir oyun yapsınlar birde breakbouinte silahın tokluğu iyi değil artık mermiler karşı tarafın içinden geçip gitmesin. 

 

SevişenBoğa
İses
28 Ekim 2019 18:11

Aynen öyle. Hikayesi müthiş, Single Player oyunlar arıyorum ben hep. Bana göre bu tarz oyunlarda multiplayer, coop yapmak bende hiç çekicilik uyandırmıyor.


Akcan
25 Ekim 2019 13:28

Kusura bakmayın ama bu tip 4 player co-op oyunlar bayıyor.

Parolamı Unuttum