Ubisoft'un Bu Yıl Çıkacak Yeni Nesil Oyunları Zam Görmeyecek

Şimdilik 60$ yeterli diyorlar

2K Games'in yeni nesil oyunları için 10$ zamlı fiyat belirlemesi, diğer stüdyoların da bu örneği takip edip etmeyeceği sorusunu doğurmuştu. Uzun süredir AAA oyunlarda oyun fiyatı 60$ olarak belirleniyordu, ancak 2K Games NBA 2K21'in yeni nesil versiyonunda bu fiyatı 70$'a çıkarmıştı. Analistler de bu artışın sadece 2K ile sınırlı kalmayacağını, çok sayıda yayıncının yeni nesil oyunları için yüksek başlangıç fiyatı belirlemeyi düşündüğünü söylemişti.

Ancak en azından Ubisoft'un bu zam olayına hemen girmeyeceğini öğrenmiş olduk, çünkü mali durum toplantısında bu yıl içerisinde çıkacak olan yeni nesil oyunların da aynı mevcut nesil gibi 60 dolar fiyat etiketine sahip olacağını açıkladılar.

"Bu sonbaharda çıkacak yeni nesil oyunlar, mevcut nesile aynı fiyata sahip olacak" şeklindeki açıklama, en azından Watch Dogs: Legion ve Assassin's Creed Valhalla oyunlarının yeni nesil versiyonlarında da fiyat artışı olmayacağını gösteriyor. Ama zaten bu oyunların Xbox One veya PlayStation 4 versiyonlarını satın alan oyuncular, yeni nesil versiyonlarına da ücretsiz geçebileceklerdi.  Her ne kadar Far Cry 6'nın çıkış tarihi bu yıl değilse de (18 Şubat 2021), aynı yükseltme sistemine sahip olacağı için onun da yeni nesilde 60$ olacağını varsayabiliriz.

Zaten Smart Delivery veya ücretsiz yükseltme özelliğini destekleyen oyunların bu zamlardan etkilenmesi pek mümkün görünmüyor. Ancak ileride "10$ daha verip yeni nesle geçebilirsiniz" şeklinde teklifler görmemiz mümkün.

YORUMLAR
sSnake
23 Temmuz 2020 15:32

Bu fiyat yükseltmeye karşı ancak yüce Amreikan oyuncuları şurasının geri tepkisi bir dur diyebilir başka ülkelerden kimin ne dediği, düşündüğü veya organize olması kimseyi bağlamayacaktır. Dua edelim de oralarda bir karşı akım oluşsun da bize de yararı dokunsun. Aksi halde Türkiye'de oyunculuk torrent kapıları ve spotçulardan başka bir yer olmayacak.   

Parolamı Unuttum