Ubisoft’un Immortals Fenyx Rising Devam Oyununu İptal Ettiği Söyleniyor

“Büyük oyunlar” için bir kurban daha

Ubisoft, yıllardır belli başlı markalar etrafında dönüp duruyordu. 2020 yılındaysa hoş bir sürpriz yaptılar, yeni bir marka ile karşımıza çıktılar: Immortals Fenyx Rising.

İster “Switch’i olmayanlar da Zelda oynasın demişler herhalde” şeklinde özetleyecek olun ister “Assassin's Creed: Odyssey için çalışırken topladığımız malzemeden bir oyun daha çıkar mı? diye düşünmüşler” şeklinde; sonuç olarak karşımıza güzel, zevkli bir oyunla çıkmışlardı.

> Immortals Fenyx Rising - İnceleme

Ticari anlamda da başarılı bir oyun olduğu bizzat Ubisoft tarafından ifade edilmekteydi. Bu da devam oyunu için kapıyı aralamıştı. Ancak artık bu devam oyunundan vazgeçildiği iddia ediliyor.

VGC tarafından paylaşılan bilgilere göre; Ubisoft Quebec tarafından geliştirilmeye başlanan devam oyunu, bu ayın başlarında şirket yönetimi tarafından iptal edildi. Zaten geçtiğimiz aylarda Ubisoft yönetimi, ellerindeki büyük markalara odaklanmayı planladıklarını açıklamıştı. Bu da ne yazık ki, Immortals Fenyx Rising gibi markaların rafa kaldırılması anlamına geliyor.

Bence hatalı bir karar olmuş, Ubisoft’un böyle taze ve görece küçük oyun markalarına da ihtiyacı var. Büyük markalara geliştirmeyi planladıkları fakat sonradan iptal ettikleri oyunlar için katlandıkları maliyetin yanında böyle oyunların esamesi bile okunmaz diye düşünüyorum. Ama sonuç olarak koskoca firmada bunu düşünen, bunlara göre hesap kitap yapan birileri de vardır illaki; bütün bunlar göz önünde bulundurularak böyle bir karar verilmiştir.

Şahsen üzüldüğüm bir haber oldu bu. Umuyorum ileride bu karardan geri dönülür ve böyle güzel oyunlar yapmaya devam ederler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum