Ülkemizi PNC 2023’te Temsil Eden PUBG Milli Takım Oyuncuları İle Konuştuk

‘’İnancım tam, özgüvenim yüksek ülkemizi temsil etmek mükemmel bir duygu tarifi yok..’’

PUBG Nations Cup 2023’de ülkemizi temsil edecek PUBG Esports Milli Takım oyuncuları ile PUBG Esporu, turnuva ve kendi kariyerleri hakkında sorular sorma fırsatımız oldu.

Ricamızı kırmayan ve sorularımızı yanıtlayan Milli Takım oyuncularımıza ve koçumuza, Oyungezer ailesi olarak teşekkür ederiz.

> Öncelikle PUBG severlere ve Oyungezer okuyucularına kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

Lahza: Ben Semih, yani herkesin tanıdığı şekliyle Lahza, 27 yaşında 5 seneyi aşkın bir süredir PUBG’yi profesyonel anlamda oynuyorum.

CodeMarco: Ben Bünyamin CodeMarco, PUBG’de kendime yüksek hedefler koymuş ve bu amaç için çok çalışan biriyim.

Scof1eld: Bilinen ismim Scof1eld, 25 yaşındayım, kahve içmeyi çok severim, ayrıca belirtmek isterim ki Prison Break’i sadece 2 bölüm izledim.

TheMad: Merhabalar, ben Yunus Emre ‘’TheMad’’ Ağaç, profesyonel olarak HOWL Esports takımında profesyonel PUBG oyuncusuyum.

Apocalyp: Merhabalar, ben Apocalyp uzun süredir espor ile iç içeyim, son 1 yıla kadar IGL rolünde profesyonel oyunculuk yapıyordum. Şu anda dünyanın en zor oyununda koçluk yapıyorum.


Apocalyp

> PUBG ve Espor serüveniniz nasıl başladı? Bu süreçte hangi zorlukları yaşadınız? İlk çorba parası çıkardığınız oyunu hatırlıyor musunuz?

Lahza: PUBG’yi ilk çıktığı gün oynamaya başladım. Gerçekten oyunu oynamak ve kendimi geliştirmek için uykumdan feragat ediyor ve uyanmak için alarm kuruyordum. Oyunun rekabetçi tarafı hala bana ayı heyecanı vermeye devam ediyor.

CodeMarco: Başlarda yaşımdan dolayı maçlara giremiyordum. Ama antrenman yapmayı bırakmadım ve şimdi buralardayız.

Scof1eld: PUBG serüvenim bir yaz günü arkadaşlarım ile birlikte internet kafede başladı. Espor serüvenim ise Bahçeşehir Üniversitesi PUBG Espor takımına son gün seçilmem ile birlikte başladı. İlk başlarda esporu anlamak ve kendimi geliştirmem çok zamanımı aldı onun dışında herhangi bir zorluk yaşamadım. İlk winimi hatırlamıyorum ama o zaman Faceit PUBG vardı antreman maçları yapabildiğimiz, orada bana oyunu öğreten arkadaşlarım ile ilk aldığımız galibiyeti ve onlara verdiğim tepkiyi unutamıyorum.

TheMad: PUBG oyununun strateji anlamında çok zor ve gerçekçi olması beni PUBG Esporuna yönlendirdi. İlk zamanlarda sadece çalışmak yetmiyordu, size güvenen ve inanan insanların da olması gerekiyordu. İlk çorba parası kazandığım oyunu hatırlamıyorum ancak ilk kazandığım profesyonel turnuvayı çok net hatırlıyorum.

Apocalyp: PUBG Esporun Türkiye'deki en eski oyuncularındanım diyebilirim. Serüvenim bireysel kurduğumuz takım ile birlikte başladı. Süreç buraya gelene kadar yolda ayrılanlar ve yolculuğa yeni katılanlar ile doluydu.

> Hepiniz Türkiye’yi bireysel takımlarınız ile uluslararası turnuvalarda temsil ettiniz ancak PNC’ye ilk defa katılıyorsunuz. Türkiye ismi ile bir turnuvada yer almak sizin için nasıl bir duygu?

Lahza: Benim için çok anlamlı belki çok önemli bir başarıyı Türkiye formasını giyerek başaracağız. İnancım tam, özgüvenim yüksek ülkemizi temsil etmek mükemmel bir duygu tarifi yok.

CodeMarco: Daha önce global turnuvalarda oynadım, ama bu benim ilk PNC tecrübem, heyecanı bambaşka oluyor. Elimden geleni fazlasıyla yapmaya çalışacağım.

Scof1eld: Benim için Türkiye adı ve forması altında oynamak gerçekten çok gurur verici.

Apocalyp: Sezona çok iyi başladık ve bunun vermiş olduğu bir hype var. Hazırlıklıyız ülkemizi temsil etme duygusu bizi zafere taşıyacak.

LahzaCodeMarco

 

> Oyun için kullandığınız takma adlarınızın özel bir hikayeleri var mı?

Lahza: Takma adımı kimsede olmayacağını düşündüğümden ve anlamı ‘’zamanın bölünemeyecek denli kısa bir parçası’’ olduğu için koydum.

Scof1eld: Oyun içinde genelde Sco’yu kullanıyorum. Kullanıcı adımın kısaltması olduğu için kullanıyorum.

TheMad: Oyunda kullandığım takma adım, çocukluğumda oynadığım bir oyun olan Heroes of Newerth de bir karakter olan TheMadMen’den geliyor.

Apocalyp: Özeli bir hikayesi yok ancak benimle çok özdeşleşti. Ancak bana seslenirken Apocalyp ismini kendi ismimden daha fazla kullanan arkadaşlarım var.

> Lahza, yakın zamanda bir ameliyat geçirdin bunun için öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. Böyle bir süreçten sonra geri dönmek senin için zor oldu mu? Bu sürecin ardından geri dönüşe nasıl hazırlandın?

Lahza: Öncelikle teşekkür ederim, ameliyat öncesi ve sonrası pek kolay geçmedi benim için, geri dönmek de zorluk yaşamadım ama adapte olabilmek için bu süreçte daha fazla pratik ve analiz yapmam gerekti.

> CodeMarco, PNC 2023’de Türkiye formasıyla daha önce rakip olduğun oyuncular ile takım arkadaşı olacaksın. Bu senin için nasıl bir durum yaratıyor?

CodeMarco: Eşit seviyelerde olan rakipleriz, bu yüzden alışma sürecini çok hızlı geçtik. Ayrıca hepsi daha önceden tanıdığım arkadaşlarım olduğu için iyi olacağını düşünüyorum.

Scof1eldTheMad

 

> PUBG’de başarılı olmak ve esporcu olma yolunda ilerlemek isteyen oyuncular nasıl bir yol izlemeli? genç esporcu adaylarına neler önerirsiniz?

Lahza: Öncelikle hayatınız düzenli olmalı ve sporunuzu, beslenme alışkanlığınızı, uyku düzeninizi iyi belirlemelisiniz. Bunun yanında düzenli çalışmaya uyumlu, istikrarlı, yenilikçi ve analiz yapmayı seven bir yapıya sahip olursanız her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.

CodeMarco: Kesinlikle çabalamaları lazım, PUBG süreklilik isteyen bir oyun.

TheMad: Çok çalışmadan başarılı olma ihtimalleri yok. Çok çalışabilmek için de esporu bir işten çok zevk aldıkları bir hobi olarak görmeleri gerekiyor.

> HOWL oyuncuları olarak PUBG EMEA Championship Spring’i muhteşem bir başarı ile 1. sırada bitirdikten sonra LAHZA’nın sağlık problemleri nedeniyle sonraki süreçte koç Apocalyp ile oynamak zorunda kaldınız. LAHZA’nın geri dönüşü ile ileride bizi nasıl bir HOWL bekliyor? Hedefleriniz neler?

Lahza: Bu soruya takım arkadaşlarımın cevap vermesi daha doğru olur.

Scof1eld: Her zaman daha iyisi için çalışmaya devam ediyoruz. Dünya şampiyonasına gitmek ilk hedefimiz, Avrupa şampiyonu olmayı başardık. Dünya şampiyonluğu neden olmasın?

TheMad: LAHZA’nın dönüşüyle eski formumuza dönmemiz biraz zaman alsa da sezonu yüksek formda kapatacağımızı düşünüyorum

Apocalyp: Öncelikle LAHZA yerine benim oynamam takımın bütünlüğünü biraz değiştirdi. Uzun süredir birlikte oynadıkları için takım bütünlüğü etkilendi ancak alışma sürecini hızlı gerçekleştirdik. Ardından Lahza’nın geri dönüşü ve Ruern’nin de elinin sakatlanması sonucu bir ara daha yaşamak zorunda kaldık. Şu anda bu boşluğu kapatmaya çalışıyoruz. Son durumda bütün takım çok iyi durumda sevenlerimiz merak etmesinler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum