Ultima’nın Yaratıcısı Richard Garriott, NFT'li Bir DVO ile Geri Dönüyor

Garriott da NFT'ye merak salmış demek ki

Ultima serisine, özellikle de Ultima Online’a yetişenler var mı aramızda? Çok keyif aldığımız, saatlerin su gibi akıp geçtiği vakitler geçirdiğimiz bir DVO’ydu Ultima Online, hatta bugün DVOlar bu noktalara ulaştıysa, temellerini Ultima’nın attığını söyleyebiliriz.

İşte bu serinin yaratıcısı Richard Garriott veya Ultima oyuncularının arasında daha yaygın olarak bilinen ismiyle Lord British; PCGamesN ile yaptığı röportajda, yeni bir DVO geliştirmekte olduğu bilgisini paylaşmış. Eskileri hatırlayanlar için çok güzel bir haber olsa gerek, öyle değil mi? Ama tadımızı kaçırabilecek bir detay da yer alıyor bu röportajda.

Garriott’ın beraber çalıştığı Todd Porter, “Bana göre gerçekten iyi bir NFT oyunu yok. Gerçekten herhangi bir oyun oynadığımı hissettiğim hiçbir şey görmedim” derken Garriott da onu destekliyor ve henüz yolun çok başında olunduğunu ve NFT’lerin popüler hale gelmesinin ardından henüz oyunlara yansımasını sağlayabilecek kadar zaman geçmediğini ifade ediyor.

Bu ikilinin blok zincirli bir oyun geliştirmek konusundaki yaklaşımı diğerlerinden daha farklıymış. Oyunun geliştirilme sürecinin çok erken aşamalarından bahsediyoruz, daha bir ismi bile yok. Fakat, Ultima’ya benzer bir formata sahip olduğu, tepeden görünümlü, izometrik RYO olacağı bilgisini paylaşmışlar.

Oyun için ihtiyaç duyulan kaynakları temin etmek konusunda klasik fonları kullanmışlar, ama bunun yanında bir de NFT toprak satışından istifade etmek niyetindelermiş. Yani oyuncular, dilerlerse parayı bastırıp oyunun bir parçasını NFT olarak satın alabilecekler. Bu toprak üzerinde kendi hanınızı, dükkanınızı kurabileceğiniz, hatta kendi zindanınıza bir portal bile açabileceğinizi söylüyorlar.

Ultima Online zamanında eBay üzerinden yapılan satışlar Garriott’ı böyle bir işin yapılabilirliğine ikna etmiş görünüyor. Ne diyeyim, yıllar sonra yeni bir Ultima (benzeri) oyunu görecek olmaktan heyecan duyuyorum elbette, ama oyunların (ekstra) parasallaştırılması meselesi gün geçtikçe daha çok canımı sıkıyor, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum