Ünlü FIFA Oyuncusu, Tüm EA Oyunlarından Banlandı

Görülmemiş sertlikte bir karar

Profesyonel FIFA oyuncusu ve yayıncısı Kurt ‘Kurt0411’ Fenech, EA geliştiricilerine ve diğer oyunculara yönelik taciz ve tehdit içerikleri mesajları sebebiyle görülmemiş bir ban yedi. Fenech, bundan sonra hiçbir EA oyununu oynayamayacak.

"Kurt sosyal medyada EA çalışanları ve diğer oyuncular hakkında taciz ve tehdit edici mesajlar ve videolar paylaşmaya devam etti ve diğer kişileri de aynı şekilde davranmaya cesaretlendirdi. Mesajları çizgiyi aşarak kişisel saldırıya dönüştü ve Hizmet Koşullarımızı ihlal etti. Bu tür tehditkar davranışlara tolerans göstermeyeceğiz. Bunun sonucunda bugün itibariyle Kurt044'in EA hesabının oyunlarımızı oynaması ve servislerimize erişmesi yasaklanmıştır" deniyor açıklamada.

Peki Fenech'in yorumları gerçekten de bu cezayı gerektirecek sertlikte mi derseniz, cevabım evet olur. Örneğin bir canlı yayında rakibine küfredip (son of a bitch demiş) "bu dandik oyunda bile beni yenemez" diyen Fenech, "Fuck you, EA" diyerek üzerinde yayıncının logosu bulunan atkıya da tükürmüş. Fenech'in EA'den nefret ettiği de biliniyor ve Electronic Arts'ı sürekli olarak fareye benzeten yorumlar yapıyor. 2019 Kasım ayında FIFA turnuvalarından banlanan Fenech bu davranışlarını sürdürünce EA çözümü toptan ban uygulamakta bulmuş.

Bu kararın ardından Fenech yine aynı sertlikte bir açıklama yaparak "söylememem gereken hiçbir şeyi söylemedim" diyerek sözlerinin arkasında durduğunu belirtmiş. "Turnuvalara katılmamı istemiyorlar çünkü kazanmamdan korkuyorlar. Şu an oyunlarının en büyük 2. yayıncısıyım, altın çocuklarımı tahtından etmemden korkuyorlar" diyen Fenech, sözlerini yine EA'e küfrederek bitirmiş. Fenech'in altın çocuk dediği de herhalde Edwin "Castro-1021" Castro olsa gerek.

Rekabetçi oyunlardaki toksik ortam dediğimiz şeyin en iyi örneklerinden biri bu haber işte.

YORUMLAR
İses
25 Şubat 2020 14:29

Profesyonel fifa oyuncusu nedemek ya. Yıllardır fifa oynuyoruz yarışmalara katılmadık diye pro olamadık mı?

Parolamı Unuttum