Ünlü Sağlık Uygulaması, Gris'ten İntihal Yapmakla Suçlanıyor

Benzerliği görmemek için kör olmak lazım

Fabulous, milyonlarca kişi tarfından kullanılan, dünyanın en ünlü mobil sağlık uygulamalarından birisi. Alışkanlıklarınızı takip ediyor, uyku düzeninizi düzeltiyor, kilo vermek itiyorsanız düzenli spor yapmaya teşvik ediyor, iyi alışkanlıklar kazanmanıza destek olurken kötü alışkanlıklarınızdan da kurtulmanıza yardım ediyor. Yani kısacası sağlığınızı iyi yönde geliştirecek alışkanlıklar kazanmanızı hedefliyor bu uygulama.

Ancak tabii ki Fabulous'un cesaretlendirdiği bu alışkanlıklar arasında başkalarının işlerinden intihal yapmak yok. Ancak kendisi tam olarak da bunu yapmış.

Gris geçen senenin en eşsiz oyunlarından biriydi, Nomada Studio sanat ile oyun arasındaki çizgiyi belirsiz hale getirmiş ve oynayanların gönlünde taht kurmuştu. Eğer oynamadıysanız Engin'in incelemesini mutlaka okumanızı tavsiye ederim, böylece oyunun atmosferi hakkında daha iyi fikir sahibi olacaksınız.

İşte yukarıda bahsettiğim Fabulous, yine yukarıda bahsettiğim Gris'ten intihal yapmakla suçlandı oyunun yayıncısı Devolver Digital tarafından.

DD'nin paylaştığı videoya göre Fabulous, Gris'in animasyonlarını bire bir araklamış; hatta sadece animasyonu değil oyunun baş kahramanını da araklamış.

Bu iddianın ardından Fabulous CEO'su bu benzerliğin 'kasten yapılmadığını', kendilerinin de oyuncu olduğunu ve hatta uygulamayı geliştirirken Journey ve Monument Valley gibi oyunlardan ilham aldıklarını (ne alakaysa) söylemiş ve uygulamada çalışan iki çizerin 'sevdikleri oyunlardan esinlendiklerini' belirtmiş. Sizin de yukarıda göreceğiniz gibi olay basit bir esinlenme değil tabii. Zaten Devolver Digital'in mesajından sonra söz konusu animasyonları içeren videoyu da kaldırmışlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum