Unreal Engine 5 Teknoloji Demosu PC'de De Aynı Performansla Çalışıyormuş

Yayınlasalar da kendimiz görsek

Epic Games'in dün tüm dünyaya tanıttığı Unreal Engine 5, yayınlanan teknoloji demosuyla hepimizin ağzını açık bıraktı. Bu yeni motor gerçekten de olağanüstü özelliklere sahip ve gösterilen teknoloji demosu da PlayStation 5 üzerinde çalışıyordu. Yeni nesil konsolların donanımsal olarak çok güçlü olacaklarını biliyoruz, bu yüzden bu gerçek zamanlı demonun bu kadar akıcı olmasına pek şaşırmadık ama Epic Games aynı demonun mevcut PC donanımlarında da aynı performansla çalışabileceğini söylüyor.

Unreal Engine 5, özellikle de Nanite ve Lumen özelliklerinehayran olunabilecek bir oyun motoru. Zaten demoda da bu iki özelliğin en güçlü yanları başarıyla tanıtıldı, ben demoyu sanırım 10 kere falan izledim, eğer kaçırdıysanız diye linkini yine de aşağıya bırakayım:

Epic Games'in baş teknoloji sorumlusu Kim Libreri, PCGamer'a verdiği röportajda Unreal Engine 5 demosunun günümüz PC donanımlarında çalışabileceğini ve üst seviye GPU'larda oldukça iyi de sonuç vereceğini söylüyor. Ayrıca her ne kadar Tim Sweeney, PS5'in SSD'sini bu bakımdan övüyor olsa da PC oyuncuları da NVMe SSD'lerde benzer performanslar elde edebilecekler. Zaten demo onca detayı yükleyebilmek için müthiş bir sürücü hızına ihtiyaç duyuyor. Buradan da artık oyun oynamak için mekanik HDD kullanımını geride bırakacağımız bir döneme girdiğimizi söylemek mümkün.

Unreal Engine 5 teknoloji demosunun oynatıldığı PS5 GPU'su yaklaşık 10.2 teraflop gücünde, RTX 2070 Super yaklaşık 9 teraflops, bendeki Vega 64 ise yanılmıyorsam 12 teraflops olmalı. NVMe SSD'm de var, keşke şu demoyu yayınlasalar da performansını kendi gözümle görsem diyorum :)

YORUMLAR
sSnake
14 Mayıs 2020 12:08

Merak etmeyin UE5'in piyasaya girişiyle birlikte demoyu büyük olasılıkla ücretsiz olarak Unreal Marketplace'ten erişilebilir kılacaklar. Daha önce de benzer tech demolarını aynı şekilde sundular.

Parolamı Unuttum